Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Fanatici z IS sa neštítia ničoho: VIDEO novej barbarskej popravy, obete vyhodili do vzduchu

Väzni si museli kľaknúť medzi bomby. Zobraziť galériu (4)
Väzni si museli kľaknúť medzi bomby. (Zdroj: YouTube)

LONDÝN - Už im nestačí páliť ľudí zaživa, topiť ich, prípadne nechať strieľať maloletými bojovníkmi, najnovšie sa teroristi z Islamského štátu pochválili videom s drastickým spôsobom usmrcovania svojich väzňov. Netreba ani pripomínať, že ich metódy sú stále krutejšie a nehumánnejšie.

Mapa krajín, ktoré si chce podrobiť Islamský štát: Už čoskoro aj Slovensko

Záznam natočili na neznámom mieste v Afganistane a zobrazuje členov Islamského štátu, ako ukladajú nálože do zeme. Potom privedú desať väzňov so zaviazanými očami až k miestu, kde sú bomby zahrabané a donútia ich kľaknúť si na kolená. Krvilační džihádisti nálože odpália a zabijú všetky obete, ktoré považujú za "odpadlíkov".

Predpokladá sa, že ide o mužov z kmeňa Shinwari, ktorých obvinili z napomáhania Talibanu v afganskej provincii Nangarhár, z ktorej nedávno príslušníkov IS vyhnali. Niekoľko ďalších obetí odsúdili na smrť za pomoc afganskej vláde čeliť dlhodobému povstaniu v nepokojnej krajine.

Video bolo zverejnené predminulú noc na džihádistických sociálnych stránkach a zobrazuje bojovníkov IS cválajúcich na koňoch cez zelené kopce uprostred rannej hmly, čo vytvára dramatický efekt podfarbený hudbou.

Fanatici z IS sa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube)

Fanatici z IS sa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube)

Na jednom mieste ich už čakajú väzni s látkou cez oči, kľačiaci na kolenách a strážení ďalšími ozbrojencami. V porovnaní so svojimi mladými únoscami vyzerajú byť obete oveľa staršie, aj tak však s nimi nemajú žiadne zľutovanie. Členovia IS majú so sebou guľomety a nijako sa netaja svojou identitou, až na jedného, ktorý má aj na hlave čiernu balaklavu.

Medzitým niektorí teroristi ukončujú prípravy na zakopanie bômb a ubezpečujú sa, či sú vodiče správne zaistené, než zakryjú výbušninu zeminou. Väzňov so sklonenými hlavami privedú na miesto popravy a donútia ich opäť si kľaknúť. Obete netušia, že pod ich nohami sa nachádzajú smrtiace nálože. Tie napokon odpália. Islamský štát si tak aj naďalej buduje svoju reputáciu neuveriteľnej úrovne krutosti a násilia.

Video nie je vhodné pre maloletých divákov a ľudí s citlivou povahou.

 

Fanatici z IS sa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube)

Viac o téme: VýbuchVäzniPopravaIslamský štát
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu