Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Ozbrojeným skupinám na Ukrajine odzvonilo: Vypršala lehota na odovzdanie zbraní

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KYJEV - Lehota na odovzdanie zbraní na Ukrajine uplynula, všetky ozbrojené zoskupenia v postosvietskej republike preto budú vnímané ako nezákonne pôsobiace a príslušné úrady budú voči ním postupovať dôrazne a rozhodne, v súlade s platnou legislatívou.

Informáciu priniesli tlačová agentúra Interfax-Ukrajina a internetové vydanie denníka Ukrajinska pravda s odvolaním sa na prvého námestníka ukrajinského ministra vnútra Volodymyra Jevdokymova.

Predstaviteľ rezortu vnútra osobitne upozornil na túto skutočnosť organizácie ako Pravý sektor a Biely sektor. Súčasne pripomenul fakt, že sa vyskytli prípady, keď sa ozbrojení jedinci oháňali heslami Pravého sektoru a označovali sa za predstaviteľov tohto zoskupenia bez toho, aby to zodpovedalo skutočnosti.

O zadržaní deväťčlennej ozbrojenej skupiny v kyjevskom Hydroparku informovala dnes v skorých večerných hodinách s odvolaním sa na orgány činné v trestnom konaní tlačová agentúra UNIAN.

Podľa rovnakých zdrojov sa u členov skupiny našli dva kalašnikovy, sedem pištolí, nože a ďalšie nebezpečné predmety, ako aj viaceré cennosti, ktorých pôvod bude predmetom vyšetrovania podobne ako možné kriminálne aktivity zadržaných. Po dvoch z nich už skôr vyhlásili pátranie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu