Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Proti Ukrajine sa vedie propaganda, ľudia sa boja vojny, tvrdí biskup Šášik

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Obyvatelia Ukrajiny sa boja vojny vo svojej krajine. Po skončení slávnostného kolokvia pri príležitosti Dňa zápasu za ľudské práva to dnes uviedol biskup Mukačevskej gréckokatolíckej eparchie na Ukrajine Milan Šášik. "Ľudia sa boja, lebo tá propaganda, ktorá sa vedie je strašná a boja sa, že niekto sa neuspokojí Krymom a pôjde ďalej a nezastaví sa," povedal Šášik.

Ako ďalej uviedol, Ukrajinci nesúhlasia s tým, čo sa deje na Kryme. "Považujú Krym, tak ako to hovoria medzinárodné zmluvy, za neoddeliteľnú súčasť Ukrajiny. Majú tam zväzky. Teraz sú tam rozličné prenasledovania ľudí inak mysliacich. Ľudia utekajú z Krymu," priblížil situáciu biskup. Podľa jeho slov, ľudia z Krymu utekajú na Ukrajinu a hľadajú útulok, alebo pomoc u svojich príbuzných, ale aj neznámych ľudí. "Včera som počul, že okolo 5000 detí a žien krymských Tatarov ušlo na západnú Ukrajinu, kde sú prijatí do kresťanských rodín," doplnil Šášik.

Podľa jeho slov udalosti na Majdane v Kyjeve spojil Ukrajincov. "Cirkev sa modlila s národom a národ sa modlil, to je znakom toho, že skutočne tá situácia zjednotila Ukrajinu," dodal s tým, že naďalej vyzýva na modlitby za Ukrajinu. "Je to stála výzva každého dňa, aby bol zachovaný svetový mier, aby tí, ktorí neustále klamú, sa spamätali," zdôraznil biskup.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu