Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Citové vydieranie? Brigita z X Factoru vyvolala vlnu diskusií!

Dojemný príbeh Brigity Szelidovej vyvolal aj negatívne reakcie. Zobraziť galériu (5)
Dojemný príbeh Brigity Szelidovej vyvolal aj negatívne reakcie.

BRATISLAVA - Dojemný príbeh, ale... Brigita Szelidová (48) bola vo včerajšom X Factore tou povestnou čerešničkou na torte. Okrem vynikajúceho spevu totiž naservírovala porote a divákom aj svoj pohnutý osud. Priznala zdravotné problémy i nedávnu smrť mamy. No práve preto si vyslúžila aj negatívne ohlasy. Mnohí ľudia sa zhodujú v tom, že takáto intímna spoveď na pódium nepatrí. Zaujímavé je, že v inej súťaži, kde tieto skutočnosti nemala šancu vytiahnuť, vypadla hneď na začiatku. Tmavovláska má pritom na konte spoluprácu s množstvom známych hudobníkov a v šoubiznise nie je úplným nováčikom.

Jedných rozplakala, iných pobúrila! Brigita Szelidová sa zviditeľnila v X Factore nielen spevom. Podarilo sa jej totiž aj dojať porotu rozprávaním o svojich dávnych zdravotných problémoch. V rámci motivácie, prečo sa prihlásila, spomenula aj depresie a smrť mamy, ktorá ju opustila asi pred pol rokom. 

Nie všetci diváci však na tieto slová reagovali rozcítene. Mnohí to vnímali ako kalkuláciu alebo prinajmenšom nevhodné gesto. „Žiadna speváčka na pódiu nehovorí o súkromí! Ako prvé začala o chorobe. Nemusela, lebo spieva dobre,” znie jeden z mnohých podobných príspevkov na sociálnej sieti. 

V tejto súvislosti je zaujímavé zistenie, že Brigita nie je v podobnej súťaži nováčikom. Približne pred dvomi rokmi sa vybrala do Hlasu Česko Slovenska. Ten je však postavený na tom, že koučovia účinkujúcich nevidia a pre citové výlevy je tam omnoho menej miesta. Szelidovú si vtedy nevybral do svojho tímu nikto a skončila hneď na začiatku. 

Veľa ľudí ju však pozná z prostredia šoubiznisu ešte oveľa dlhšie. Spolupracovala totiž napríklad s Petrom Nagyom, Robom Grigorovom či Fredym Ayisim. Nedávno účinkovala aj na vystúpeniach s Cigánskymi diablami v rámci podujatí Šansónového klubu Jozefa Bednárika. Pravidlá speváckej súťaže však účasť profesionálov nezakazujú. „X Factor je pre každého. V USA tam boli väčšinou zabehaní speváci, ktorí už roky spievali aj profesionálne. Nikdy som nemala vlastné CD, vždy som bola len v zákulisí a spievala vokály spevákom. Myslím si, že nadišiel aj môj čas, aj keď nemám 20 rokov. Ale možno mi niekto zloží pesničky a splní sa mi môj sen,” reagovala na vlastnom facebookom profile tmavovláska na diskusiu o jej bohatých hudobných skúsenostiach. 

VIDEO: Brigita Szelidová v klipe Petra Nagya

VIDEO: Brigita Szelidová a Fredy Ayisi

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu