Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Najuletenejší prieskum kampane: Pozrite si tie čísla, ktoré sú opradené záhadou!

Kandidát na prezidenta Jozef Behýl Zobraziť galériu (4)
Kandidát na prezidenta Jozef Behýl (Zdroj: jozefbehyl.sk, SITA)

BRATISLAVA – Prezidentský kandidát Jozef Behýl na svojej internetovej stránke publikuje naozaj zaujímavé prieskumy. Jeho preferencie podľa nich mieria rapídne nahor, v niektorých krajioch až na úroveň 23 percent. V niektorých krajoch sú výsledky doslova šokujúce, pretože podľa tradičných prieskumov zavedených agentúr, má Behýl sotva 1 percento. Tieto prieskumy si však podľa vlastných slov robiť nedával, iba mu ich jeho aktivisti poslali na mail.

Posledné prieskumy tradičných agentúr kandidátovi na prezidenta Jozefovi Behýlovi príliš neprajú. Pravidelne mu merajú pár desatín percenta, no podľa prieskumov uverejnených na jeho oficiálnej stránke, sa občiansky kandidát chystá na boj minimálne o druhé kolo.

O týchto zaujímavých výsledkoch sme sa rozprávali s pánom Behýlom. On si žiadne prieskumy nedával robiť, ani žiadnym neverí. Tradičné agentúry, ktoré vykonávajú prieskum, sú podľa neho tendenčné. Výsledky prieskumov, publikovaných na jeho stránke, mu aktivisti zaslali mailom. Na otázku prečo tam nemá aj ostatné výsledky prieskumov verejnej mienky nám povedal, že ich tam má. Pravda je však odlišná, zverejnené boli iba tie, ktoré mu ukazujú nadpriemerné výsledky.

Tak napríklad v Banskobystrickom kraji by zvíťazil s vyše 23 percentami. Výsledky ho nijak neprekvapujú. Z toho, že predchádzajúce prieskumy mu dávajú iba pár desatiniek percenta, si veľkú hlavu nerobí. Na vlastnej stránke sú vraj rovnako dôveryhodné ako predchádzajúce.

Prvé miesto v prieskume Banskobystrického kraja
Zobraziť galériu (4)
Prvé miesto v prieskume Banskobystrického kraja  (Zdroj: jozefbehyl.sk, SITA)

Podľa dotyčnej agentúry, sa prieskum vykonával cez internet. „Prieskum sa vykonával „ideálne“ v rámci hraníc kraja. Predpoklad bol 1500, no dosiahli sme maximálne 1200 respondentov,“ napísali nám z agentúry Logart. Hranice krajov, v ktorých respondenti odpovedajú nemusia sedieť, pretože miestna príslušnosť odpovedajúceho je len na jeho vyjadrení a dobrej vôli.

V Žilinskom kraji tesne za Ficom
Zobraziť galériu (4)
V Žilinskom kraji tesne za Ficom  (Zdroj: jozefbehyl.sk, SITA)

Prezidentský kandidát nám prezradil, že prieskumy si dáva robiť aj on sám. Publikuje ich až tesne pred voľbami. Výsledky nám nechcel ukázať.

Aj v Prešovskom kraji sa darí Behýlovi veľmi dobre
Zobraziť galériu (4)
Aj v Prešovskom kraji sa darí Behýlovi veľmi dobre  (Zdroj: jozefbehyl.sk, SITA)

Volebné prieskumy verejnej mienky ešte doteraz nikomu nevyhrali prezidentské voľby. Majú však moc ovplyvniť voličov, aby sa priklonili na tú či onú stranu. Prieskumy Jozefa Behýla vyvolávajú veľa otáznikov, pretože ich výsledky sú doslova šokujúce. Oficiálne výsledky prvého kola volieb budú známe až po 15. marci, kedy s určitosťou zistíme, koho prieskum bol realite najbližší.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu