Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Trapas kandidátov na prezidenta v diskusnej relácii: Mezenská a Fischer "excelovali"!

Viliam Fischer a Helena Mezenská Zobraziť galériu (2)
Viliam Fischer a Helena Mezenská (Zdroj: topky)

BRATISLAVA – V diskusnej politickej relácii Ta3 sa stretli dvaja občianski kandidáti na prezidenta Viliam Fischer a Helena Mezenská. Moderátor vyzvedal názory a postoje na rôzne témy, ale ešte predtým vyskúšal vedomosti kandidátov malým kvízom. Obaja zostali zaskočení a na predložené otázky nevedeli odpovedať. Niektoré z odpovedí naozaj stáli za to.

Pred debatou, v ktorej sa mali divákom prezentovať, moderátor vyskúšal tromi otázkami ako sú na tom uchádzači o prezidentský palác. Poslankyňa Národnej rady mala povedať, kto je náčelník generálneho štábu ozbrojených síl alebo tiež prvý muž armády.

"Touto otázkou ste ma, priznám sa, prekvapili," reagovala Mezenská a dodala, že skôr by sa zameriavala na "misiu mierovej politiky". Jednalo sa o generálporučíka Petra Vojteka.

Väčšie prekvapenie prišlo, keď sa poslankyne opýtal na dátum, kedy oslavujeme Deň víťazstva nad fašizmom. Mezenská zaskočila odpoveďou 29. augusta, pričom správna odpoveď bola 8. máj. Zjavne si tento sviatok pomýlila so Slovenským národným povstaním.

Trapas kandidátov na prezidenta
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: topky)

Do tretice otázka znela, aké iné pomenovanie nesie prezidentský palác. Po kratšom váhaní, poslankyňa Obyčajných ľudí, nevedela odpovedať. "Priznám sa, že poznám ho ako prezidentský palác, nie som taký encyklopéd." Správna odpoveď je Grasalkovičov palác.

O nič lepší nebol ani známy kardiochirurg a občiansky kandidát Viliam Fischer. Hneď prvá otázka ho zaskočila, nevedel kto je predsedom Ústavného súdu. "Je to žena, mám ju na jazyku." Následne mu našepkala kolegyňa Mezenská. Predsedníčkou Ústavného súdu je Ivetta Macejková.

Druhá otázka bola, ktorý deň v roku patrí sviatku sv. Cyrila a Metoda. Fischer chlapsky priznal, že nevie. Tento sviatok slávime 5. júla. No vyvrcholenie prišlo s treťou otázkou. Zaslúžilý lekár nevedel, kto je autorom slovenskej štátnej hymny. "Považujem sa za hudobne vzdelaného človeka, ale hádal by som," povedal Fischer. Autorom hymny je Janko Matuška. Následne mu v priamom prenose zapípal mobil, keď mu prišla smska.

Občianski kandidáti po týchto odpovediach nezanechali najlepší dojem a budú dúfať, že 15. marca si občania nebudú voliť kandidátov na základe znalostí o Slovensku.

Video z diskusnej relácie s dvomi prezidentskými kandidátmi

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu