Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Blondínka (35) začala podnikať popri práci: Vybudovala 140-miliónový biznis! TOTO je tajomstvo úspechu

(Zdroj: Instagram/torigerbig)

BOWLING GREEN - Podnikanie popri práci sa stáva čoraz populárnejším a mnohí v ňom nachádzajú spôsob, ako si zarobiť peniaze navyše alebo speňažiť niečo, čo ich baví vyrábať. Ak premýšľate nad tým, že si prilepšíte predajom oblečenia cez internet, možno vás inšpiruje príbeh Tori Gerbigovej.

Táto tridsaťpäťročná žena totiž dokázala premeniť vedľajší biznis na eBay na prosperujúcu spoločnosť s miliónovými obratmi. Gerbigová pracovala v oblasti predaja a v roku 2011 sa rozhodla založiť obchod na eBay, kde spustila predaj dámskej módy. Vtedy vôbec netušila, aký veľký biznis z tohto bude. Jej značka sa odvtedy stala jedným z najrýchlejšie rastúcich online predajcov v USA, informuje UniLad. Mladej žene to nakoniec umožnilo odísť z práce a venovať sa spolu s manželom Chrisom svojmu podnikaniu na plný úväzok.

Po rokoch hovorí, že pri svojich obchodných cieľoch museli byť obozretní, pretože nemali žiadnu podporu. "Bez financovania alebo istoty z toho, čo nás čaká, sme riskovali a stanovili si ambiciózne ciele. Ja som sa sústredila na využitie svojich znalostí v oblasti predaja a sociálnych médií, aby sme rozšírili náš dosah. Chris využil svoje odborné znalosti v oblasti financií na naplánovanie operácií," spomína si Tori. V období, keď založila značku Pink Lily, mala iba 24 rokov. Vtedy to vnímala ako zábavné hobby. 

Po desiatich rokoch viedli spolu s Chrisom spoločnosť na plný úväzok a dosiahli hrubý obrat 141 miliónov dolárov (cca 132 miliónov eur), pričom na sociálnych sieťach nazbierali približne 3,6 milióna sledovateľov. Dvojica spočiatku investovala približne 300 dolárov do oblečenia, ktoré predávala na eBay. Počas prvých rokov zvyčajne zarobili 300 až 1 000 dolárov mesačne. Použili ich na splatenie študentských pôžičiek a investície do podnikania. Situácia sa však rýchlo vyvíjala a v máji 2014 začali pravidelne dosahovať mesačné príjmy vo výške 100 000 dolárov. 

Do roku 2019 sa rozrástli ešte viac a ich tržby dosiahli neuveriteľných 70 miliónov dolárov. Teraz na svojej platforme denne predajú približne 11 000 produktov. Majú zhruba 250 zamestnancov, čo z nich robí jedného z najväčších zamestnávateľov v ich domovskom meste Bowling Green v Kentucky. Tori pripisuje úspech dôslednej obchodnej stratégii, vrátane jasného označenia značky spoločnosti a zákazníkov zverejňujúcich svoje nové oblečenie na sociálnych sieťach. Všetkým, ktorí chcú takto obchodovať, radí, aby reinvestovali všetky dosiahnuté zisky a našli medzeru na trhu.

Viac o téme: OblečeniePodnikanieObchodTori Gerbig
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu