Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Skvelá správa pre Bratislavčanov: Kuchajda je opäť vhodná na kúpanie

Kuchajda
Kuchajda (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

BRATISLAVA - Prírodné kúpalisko Kuchajda v bratislavskom Novom Meste má vyhovujúcu kvalitu vody na kúpanie. Rozhodol o tom regionálny hygienik, prevádzku počas tohtoročnej kúpacej sezóny povolil do 31. augusta.

Výsledky opakovaného odberu vody z polovice júna tohto roka vyhoveli požiadavkám na kvalitu vody i požiadavkám na prevádzku prírodného kúpaliska. Rozhodnutie hygienika poskytla hovorkyňa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v hlavnom meste SR Bratislave Katarína Nosálová. Informácie o kúpaliskách a kvalite vody na kúpanie v Bratislavskom kraji uverejňuje úrad na webovej stránke www.ruvzba.sk

Na prírodnom kúpalisku pre nevyhovujúcu kvalitu vody v minulých rokoch viackrát zakázali kúpanie. Zákaz kúpania platil aj vlani v lete, začiatkom augusta. Vyhlásili ho na základe výsledkov rozboru vzoriek vody, ktoré z jazera odobrali 24. júla a opakovane 31. júla. Rozbory vtedy preukázali zhoršenie mikrobiologickej kvality vody v ukazovateli črevné enterokoky.

Prírodné kúpalisko Kuchajda je rekreačný, kultúrny a športový areál, ktorý vybudovali v priestore bývalého štrkoviska. Kúpacia sezóna sa na Kuchajde sa začína pravidelne v polovici júna. V areáli Kuchajdy sú návštevníkom k dispozícii prezliekarne, sprchy a zariadenia pre osobnú hygienu. Vstupné sa do areálu neplatí. Správcom areálu je mestská časť Bratislava - Nové Mesto.

Samospráva v areáli pravidelne otvára i uzatvára Kultúrne leto, ktoré býva v Novom Meste každý rok od júla do septembra. Program tvoria zábavné rodinné dopoludnia, detské atrakcie, súťaže i tombola. Program vždy vyvrcholí koncertami hudobných skupín i spevákov.

Súčasťou kultúrneho leta v Novom Meste je tento rok už tradične aj Letné kino na Kuchajde. Amfiteáter sa nachádza v areáli prírodného kúpaliska Kuchajda. Prvé premietanie bude v stredu 27. júna o 21:30. Organizátori pripomínajú, aby si ľudia so sebou priniesli deky na sedenie, teplé oblečenia a repelent proti komárom.

V letnom období chce mestská časť venovať pozornosť aj športovým a pohybovým aktivitám, jednou z nich je Letná joga na Kuchajde. Cvičenie bude každý letný pondelok a stredu v areáli Kuchajdy. Cvičenia sú vždy od 17:45 do 18:45 a vstup je zdarma. Viac informácií nájdu záujemcovia na stránke Nového Mesta na adrese www.banm.sk.

Viac o téme: KúpanieBratislavaKuchajda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu