Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Prezident Kiska navštívil košický T- systems. A vybabral s novinármi

Andrej Kiska Zobraziť galériu (8)
Andrej Kiska (Zdroj: Miroslav Vacula)

KOŠICE – Prezident Andrej Kiska, v utorok (17.10.) prvýkrát navštívil spoločnosť T- System v Košiciach. Svoju návštevu už dopredu jeho kancelária avizovala a o návšteve dal vedieť aj samotný T- System.

Po oficiálnych stretnutiach s predstaviteľmi a zamestnancami spoločnosti, mal nasledovať krátky brífing s novinármi. Ten bol naplánovaný na 10,50 s tým, že len na ňom bude možnosť klásť otázky prezidentovi. Väčšina novinárov, však prezidenta čakala už o niekoľko minút skôr. A. Kiska však prekvapil, zo spoločnosti T- System odchádzal už o 15 minút pred plánovaným brífingom, takže priestor na otázky nebol.

Andrej Kiska
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Miroslav Vacula)

Podľa mnohých prítomných novinárov, to bolo možno spôsobené aj tým, že sa bál otázok ohľadom jeho momentálnych káuz, týkajúcich sa daní a pozemku vo Veľkom Slavkove. Napriek jeho rýchlemu a nevysvetliteľnému odchodu, predsa len novinárom neutiekol, ale vyjadril sa len k oficiálnej návšteve T – Systemu. 

VIDEO Prezident Kiska navštívil
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Miroslav Vacula)

„T- System, je pýchou Slovenska. Je to druhý najväčší zamestnávateľ na Východnom Slovensku a druhý najväčší IT zamestnávateľ.  Pôsobí v 22 krajinách po celom svete. Má viac ako 42-tisíc zamestnancov a u nás viac ako 4 tisíc. Spýtal som sa riaditeľa, ako je spokojný v našej krajine, a povedal mi, že sú tu úžasní ľudia a pobočka patrí medzi najúspešnejšie na svete. Ako prezidenta ma príjemne prekvapilo, za čo sú ľudia z Košíc zodpovední. Napríklad aby spoločnosť Shell nemal problémy v ťažbe nafty alebo Mercedes plynulo vyrábal plynulo auta a množstvo ďalších vecí. Prístup spoločnosti k regiónu, ako myslí na spoluprácu s vysokými školami, je skvelý. Vidieť, že myslia na región a je úlohou vlády, aby v tomto regióne pomáhala takýmto zamestnávateľom.“ 

Prezident SR Andrej Kiska navštívil spoločnosť T-Systems Slovakia

Viac o téme: Andrej KiskaT-System
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu