Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Alžbetkin ťažký vstup do života: Šok, sklamanie a strach o budúcnosť!

Alžbetka pri rehabilitovaní Zobraziť galériu (3)
Alžbetka pri rehabilitovaní (Zdroj: archív L. S.)

BRATISLAVA - Ak ste vernými čitateľmi našej sekcie "Potrebujú pomoc", toto usmievavé dievčatko už určite veľmi dobre poznáte. Volá sa Alžbetka a aj vďaka vám sa jej podarilo absolvovať už nejedno liečenie. Rodičom robí svojimi pokrokmi obrovskú radosť a aj teraz je len krôčik od jednej z veľmi prospešných rehabilitácií, ktorá si však vyžaduje ďalšie nemalé výdavky.

(Napísala Alžbetkina mamička)

Naša dcérka keď prichádzala na tento svet, doktor sa veľmi nesnažil. Aj keď bola donosená a tu by lekári nemali chybovať. Bolo to zbytočné. Mala najhorší vstup do života. Ešte kým stretla prvých ľudí, mohla prísť o život. Sú chvíle, keď tomu ešte stále nemôžem uveriť, bolo to utrpenie a divný pocit. Vypli sme rozum, vypustili z hlavy všetko, čo nám lekári hovoria, že to sa už nedá viac zlepšiť. Čo nám bráni veriť v zázrak?

Dieťa keď raz okúsi bolesť, stráca detstvo. Je to hrozný pocit vidieť svoje dieťa trpieť, nevedieť mu pomôcť. Najprv nás sprevádzal šok, sklamanie, neistý život obrovská beznádej, obavy a strach čo bude. No nemohli sme zúfať, nabrali sme všetky sily a išli sme ďalej. Rodičia ak sa ocitnú v podobných situáciách, hľadajú zázračné metódy na vyliečenie dieťaťa, skúšajú možné aj nemožné. My nie sme tiež výnimkou. Hľadáme informácie o chorobe, terapeutickom výskume, rehabilitácie.

Alžbetkin ťažký vstup do
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: archív L. S.)

Úsmev aj cez bolesť

Alžbetka je krásne dieťa, vždy usmiata aj cez bolesť, poslušná, je výnimočná svojim odhodlaním žiť a prekonávať prekážky, ktoré jej boli dané. Nám dodáva nekonečnú silu a energiu, preto nás to posúva vpred a nepoznáme nemožné. Žijeme s vedomím, že nás čaká dlhý boj a veríme v šťastný koniec. Našou istotou sú iba naša viera, nádej a láska. Čas pre nás plynie veľmi pomaly, keďže máme každý deň obavy ako to zvládneme. Keď sme už na konci zo silami, príde niečo čo nám dodá energiu ísť ďalej a bojovať. Po tom všetkom, čím sme si prešli, je ťažké veriť v zázrak, no teraz už bojujeme aj o posledný zvyšok nádeje. Snažíme sa hľadať cestu ako zmierniť Alžbetkin úraz a čo najviac jej pomôcť.

Zároveň by sme sa chceli poďakovať všetkým, ktorí ste sa rozhodli podporiť našu Alžbetku a darovali ste jej 2% z vašich daní. Bez Vás by to naozaj nešlo. Spolu sa nám vyzbieralo vyše 1700,-eur cez 2% z dane. Ďakujeme. No na doplatenie nám ešte chýbajú finančne prostriedky a nie je v našich silách ich z príjmu uhradiť. Preto Vás chcem poprosiť všetkých ľudí s veľkým srdcom, ktorý nás môžu posunúť stále o kúsok bližšie, pomôžte nám. Ďakujeme.

Alžbetkin ťažký vstup do
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: archív L. S.)

Ak vás Alžbetkin príbeh oslovil a rozhodli ste sa jej pomôcť, neváhajte kontaktovať jej mamičku na uvedenom čísle či adrese. Za každú pomoc vám bude veľmi vďačná.

Kontaktné údaje:

Lucia Slovenská

tel. č.: 0918 387 496

e-mail: lucia.slovenska@gmail.com

Viac informácií o Alžbetkinom príbehu nájdete TU.

Ste v ťažkej životnej situácii a svojmu dieťatku nedokážete poskytnúť pomoc, akú potrebuje? Poznáte rodičov, ktorí majú podobné problémy? Pošlite nám vaše či príbehy vašich známych aj s fotografiami na potrebujupomoc@topky.sk a my ich radi s výzvou o pomoc zverejníme.​

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu