Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Samko (4) bojuje už od narodenia: Nádej je obrovská, rodičia neprestávajú veriť!

Samko potrebuje vašu pomoc Zobraziť galériu (3)
Samko potrebuje vašu pomoc (Zdroj: archív M.P.)

PREŠOV - O to, čo iným nadelili do vienka, musí Samko z malej obce na severovýchode Slovenska už od prvého dňa na svete bojovať. Hoci má len štyri roky, prekonal už niekoľko operácií. Ani jedna z nich však k zlepšeniu jeho zdravotného stavu výrazne neprispela. Obrovská nádej usmievavému chlapcovi a jeho rodičom svitla až po vyšetrení v rehabilitačnom centre, kde s výnimočnými deťmi, akým je aj Samko, robia doslova zázraky. Bez pomoci dobrých ľudí si to však rodičia Samka nemôžu dovoliť.

(o Samkovi)

Moje meno je Samko, mám 4 roky a bývam v rodinnom dome s rodičmi a starými rodičmi v malej obci na severovýchode Slovenska. Mám ešte troch ďaľších súrodencov.  Narodil som sa s viacerými vážnymi ochoreniami, ktoré si vyžadujú náročnú liečbu. Aj keď mám málo rokov, stihol som už podstúpiť viacero operácií, ktoré žiaľ nepriniesli zlepšenie môjho zdravotného stavu.

Samko (4) bojuje už
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: archív M.P.)

Absolvoval som vyšetrenie v zariadení ADELI v Piešťanoch, kde lekári mojich rodičov informovali, že ich metódy liečenia výrazne zlepšia moju mobilitu. Keďže liečba nie je hradená zdravotnou poisťovňou, moji rodičia to musia zaplatiť sami. Na pokrytie liečby potrebujeme 2000€. Mamka je momentálne so mnou na materskej a má príjem iba z toho. Môj ocko je síce samostatne zárobkovo činný, ale veľa nezarába, nakoľko sa snaží byť čo najviac pri nás s mamkou. Vzhľadom na môj zdravotný stav a zvýšenú starostlivosť nemôže odísť za lepším zárobkom.

Moji rodičia sa obrátili na predstavenstvo Občianskeho združenia – Serafím na základe odporúčania mojej babky s nádejou, že nás vypočujú a pomôžu nám. Preto prostredníctvom nich Vás úprimne prosíme, pomôžte nám aj vy?

Samko (4) bojuje už
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: archív M.P.)

Úprimne ďakujem všetkým darcom, dobrým ľuďom, ktorí prispeli či plánujú prispieť na moju rehabilitáciu v Adeli Piešťanoch. Rehabilitácia by mala začať 11. augusta.  Doposiaľ sa vďaka viacerym dobrým ľuďom podarilo spolu vyzbierať viac ako polovicu z požadovanej sumy 1050,59 €. Prosím Vás ešte o Vašu pomoc, aby som mohol ísť v auguste do Adeli. Ďakujem, Samko.

Ak vás Samkov príbeh oslovil a rozhodli ste sa mu pomôcť, neváhajte kontaktovať Občianske združenie - Serafím na jednej z dole uvedených adries.

Kontaktné údaje:

Občianske združenie – Serafím

Prostějovská 37 

080 01 Prešov

e-mail: ozserafim@ozserafim.sk

tel. č.: 0940 303 593

web: www.ozserafim.sk

Ste v ťažkej životnej situácii a svojmu dieťatku nedokážete poskytnúť pomoc, akú potrebuje? Poznáte rodičov, ktorí majú podobné problémy? Pošlite nám vaše či príbehy vašich známych aj s fotografiami na potrebujupomoc@topky.sk a my ich radi s výzvou o pomoc zverejníme.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu