Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Smrteľne chorý Martinko (8) slabne: V jeho srdiečku však stále bije obrovská nádej!

Martinko bojuje zo všetkých síl Zobraziť galériu (3)
Martinko bojuje zo všetkých síl (Zdroj: archív Š. K.)

VEĽKÉ ZÁLUŽIE - Osemročného Martinka z Veľkého Zálužia už zrejme všetci dobre poznáte. Modrooký šibal má talent vryť sa do pamäte každého svojím krásnym úsmevom a najmä silou, ktorú v jeho malom detskom srdiečku ukrýva. Prognózy však idú proti nemu a hovoria jednoznačne - Martinko už nemá veľa času. Napriek tomu nedávno oslávil 8. narodeniny a zo všetkých síl spolu s rodičmi bojuje za lepšie zajtrajšky. Pomôžte mu aj vy.

(Píše Martinkov otecko)

Keď Martinko zaspáva, musí sa držať mojej ruky. Nikdy sa nebál, no posledných pár mesiacov akoby potreboval cítiť, že naozaj vo svojom nerovnom boji o život nie je sám, že stojíme pri ňom a určite existuje dosť ľudí, ktorí mu darujú spomienku, ktorí veria, že Martinko vytrvalo bojuje.

Keď prestal chodiť, nepýtal sa dlho prečo, lebo naše ruky sú stále preňho a odnesú ho tam, kam bude chcieť. Zoslabol, ale jeho srdiečko je tak silné, že mu ho môže závidieť nejeden silák, či športovec. Keď často na pokraji síl nevieme, kam sa obrátiť, on stojí pri nás a akoby nám vlieval nádej. Nádej, že možno zmenia svoj postoj niektoré nadácie priemyselných gigantov a úspešných firiem Slovenska, možno aj on sa snaží otvoriť srdcia úspešných ľudí nie len za seba, ale za každého s boľavým osudom, ktorý si nedokáže pomôcť vlastnými silami, možnosťami v rodine, či blízkom okolí a čaká na zľutovanie, či milosrdenstvo, o ktorom sa neraz tak často hovorí. Prosíme za všetkých!

Smrteľne chorý Martinko (8)
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: archív Š. K.)

Martinko sa vo februári dožil 8 rôčkov a my sa tešíme z priazne osudu, lebo ich nemal podľa prognóz isté ani sľúbené. Nedávno som čítal krásnu myšlienku: "Ak si videl niekedy zomierať človeka, pomysli si, že ty pôjdeš tou istou cestou" a to ma posunulo o kúsok ďalej. Martinkovi začali v puse praskať cievky a to znamená, že času má o niečo menej, ako sme si mysleli. Aj tak s vďačnosťou počítame mesiace, týždne, dni, hodiny a tešíme sa, že Martinko s bolesťami zvládol týždeň rehabilitácií.

Nevieme, či sa nám podarí splniť jeho sny: letieť v lietadle, cvičiť s delfínmi, hrať sa v Disneylande, plaviť sa na lodi, ale sme tu pre neho a bojujeme s ním. Snáď ten najväčší dar, ktorý sme mu mohli dať ako rodičia je to, že nevnímame čas, ktorý sa mu rýchlo kráti, ale ho celým srdcom vidíme žiť! Pomôžte nám bojovať za neho. Martinkovi rodičia.

Smrteľne chorý Martinko (8)
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: archív Š. K.)

Ak sa rozhodnete Martinkovi akýmkoľvek spôsobom pomôcť, neváhajte kontaktovať jeho rodičov na dole uvedenej adrese či telefónnom čísle. Za každú pomoc vám budú zo srdca vďační.

Kontaknté údajne na Martinkovho otecka:

Štefan Kupec

Jarocká 1300

Veľké Zálužie 951 35

tel.č.: 0902 073 696

e-mail: martinkokupec@azet.sk

Ste v ťažkej životnej situácii a svojmu dieťatku nedokážete poskytnúť pomoc, akú potrebuje? Poznáte rodičov, ktorí majú podobné problémy? Pošlite nám vaše či príbehy vašich známych aj s fotografiami na potrebujupomoc@topky.sk a my ich radi s výzvou o pomoc zverejníme.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu