Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Magické miesto konca sveta: Desia ho UFO a tajomné zvuky z podzemia!

(Zdroj: The Sun)

BUGARACH - Francúzske úrady nedávno rozhodli, že na päť dní od 18. decembra zamedzia prístup na horu Pic de Bugarach, ktorá má jediná uniknúť skaze pri konca sveta predpovedanom mayským kalendárom. Obávajú sa totiž obrovského prílevu zvedavcov a ľudí, ktorí sa budú chcieť zachrániť. Novinári britského denníka The Sun zisťovali, aká tam momentálne panuje atmosféra.

Do údajnej apokalypsy zostáva pár dní a fámy o tom, že na hore pristanú mimozemšťania a zachránia ľudí, ktorí sa nachádzajú v jej okolí, stále rastú.

Dedina so 189 obyvateľmi tak ako aj hora Pic de Bugarach sú považované za magické. Panuje totiž presvedčenie, že oblasť je obklopená magnetickou silou. Má ísť o miesto, kde sú skryté mimozemské základne a dokonca sa v nej má nachádzať podzemný prístup do iného sveta.

Polícia a vojsko sú pripravené oblasť uzavrieť na päť dní, ale priaznivci teórie o konci sveta si ich prítomnosť vysvetľujú po svojom. Podľa nich je tam armáda kvôli tomu, aby preskúmala nedávne pozorovania UFO.

David (30), ktorý dal výpoveď zo zamestnania vo francúzskom meste Tours, žije teraz v autobuse v lese neďaleko Bugarachu a pre The Sun uviedol, že sa tu dejú závažné veci a on chce vedieť, o aké objekty ide. "Tieto veci existujú a ľudia majú právo sa o nich dozvedieť," uviedol muž, ktorý nie je úplne presvedčený, že svet skončí 21. decembra a dodal:  Nemyslím si, že sa kapitalistický systém zrúti."

Pouličný umelec a miestny detský koordinátor Alain Didier trval na tom, že videl UFO. Patrice Etienne, ktorý prevádzkuje kaviareň v obci, zase tvrdí, že hora ukrýva tajomstvo. "Ľudia, ktorí na ňu išli, uviedli, že sa ich fotoaparáty zasekli, keď sa ju snažili vyfotiť. Počuli divné zvuky prichádzajúce z podzemia. Videli sme vojenské lietadlá, policajtov a vojakov. Je to ako zo Spielbergovho filmu. Niečo hľadajú. Niečo v tej hore je, určite."

Asi najrealistickejší názor zo všetkých však vyslovil dedinčan Georges Tricoire (72), ktorý na otázku, čo bude robiť pri "konci sveta", iba pokrčil ramenami a povedal: "Budem tu aj 22. decembra a plánujem sa opiť."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu