Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Panika graduje: Každý štvrtý Slovák verí, že v piatok nastane koniec sveta!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: internet)

BRATISLAVA - Väčšina Slovákov neverí v mýtus o konci sveta 21. decembra, ako to údajne predpovedá Mayský kalendár. Až 74 percent ľudí je presvedčených, že je príchod apokalypsy tento piatok veľmi nepravdepodobný alebo prakticky vylúčený. Každý štvrtý však túto hrozbu pokladá za reálnu.

Vyplýva to z prieskumu agentúry TNS Slovakia, ktorý sa uskutočnil na vzorke 400 respondentov v čase od 14. do 17. decembra.
      
O tom, že svet ako ho poznáme po piatku prestane existovať, nie sú presvedčení ani zvyšní opýtaní. Zhruba každý piaty Slovák (22 percent) si myslí, že koniec sveta 21. decembra je skôr nepravdepodobný. Naopak štyri percentá opýtaných si plány na sobotu (22. 12.) už nerobia. Tri percentá respondentov totiž v prieskume vyhlásili, že je skôr pravdepodobné, že v piatok príde koniec sveta a jedno percento opýtaných si je touto skutočnosťou takmer isté.
      
V súvislosti s tým sa autori prieskumu zaujímali aj o to, kde si Slováci myslia, že skončia po apokalypse. Prevažná väčšina (71 percent) je presvedčená, že pôjde do neba a v pekle sa vidí 29 percent opýtaných. Menej optimisticky vyzerá posmrtný život pre politikov. Takmer 60 percent Slovákov si myslí, že všetci skončia v pekle.
      
Pred koncom sveta nechce väčšina ľudí skúšať nič výnimočné. Viac ako polovica opýtaných (58 percent) by len chcela stráviť čas s rodinou a blízkymi. Ostatní by sa chceli uzmieriť s tými, s ktorými sa pohádali (7 percent), prípadne navštíviť nejaké zaujímavé miesto (6 percent).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu