Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Šialenstvo konca sveta prepuklo: Ľudia avizujú svoju smrť, chcú stvoriť armádu svetla!

Hora Uritorco
Hora Uritorco (Zdroj: Wikipedia)

BUENOS AIRES - Argentínske úrady sa chystajú uzavrieť vrchol hory Uritorco spájanej s ezoterickým praktikami. Prinútila ich k tomu chystaná hromadná samovražda desiatok ľudí, ktorí plánujú spoločne ukončiť svoje životy kvôli obavám z konca sveta.

Hora v provincii Córdoba v centrálnej Argentíne priťahuje milovníkov okultných obradov. Okolité obce sa tešili na tradičný príliv tisícov turistov, ktorí sem každý december prichádzajú osláviť slnovrat. Tento rok však majú smolu. Slnovrat koliduje s dátumom, na ktorý pripadá koniec súčasného cyklu mayského kalendára a ktorý niektorí ľudia považujú za koniec súčasnej civilizácie.

A práve kvôli nemu takmer dve stovky z nich na Facebooku potvrdili svoju účasť na hromadnej samovražde, ktorá má na tomto vrchu prebehnúť v piatok 21. decembra. "Zanechajme naše nečistá telá a transportujme naše duše interdimenzionálnou bránou, ktorá sa otvorí o 21. hodine 21. decembra. Zjednoťme sa v armáde svetla, ktorá zachráni ľudstvo," napísal anonymný autor výzvy k samovražde, ku ktorej sa čoskoro po zverejnení prihlásilo viac ako 150 ľudí.

Miestne úrady preto uzavrú horu od štvrtka do soboty a vstupy na horu bude zrejme strážiť polícia. "Keby existoval skener, ktorý by odhalil potenciálneho samovraha, neobťažovali by sme týmto opatrením turistov," citoval španielsky denník El Mundo jedného z radných blízkeho mesta Capilla del Monte.

Hora si svoju obľubu medzi ezoterikmi získala v roku 1986, kedy tam vraj zanechal stopy lietajúci tanier. Magický význam však mal takmer 2000 metrov vysoký vrchol aj pre predkolumbovskú civilizáciu.

Apokalyptické zvesti sú založené na mylnej interpretácii mayského kalendára. Okolo 21. decembra 2012, v deň zimnej rovnodennosti, sa uzavrie 13. cyklus mayského kalendára nazývaný baktun. Hoci sa znalci mayskej kultúry zhodujú, že Mayovia rozhodne nevnímali tento deň ako ten úplne posledný, rad ľudí trvá na tom, že kozmická katastrofa už tento týždeň so životom na Zemi skoncuje.

Uritorco nie je jedinou horou, ktorú sa kvôli apokalyptikom chystajú úrady uzavrieť. Francúzsko bude blokovať prístup na horu Pic de Bugarach na juhu krajiny, z ktorej má podľa presvedčenia niektorých ľudí v piatok vyletieť kozmická loď. Tá vraj odvezie do bezpečia vyvolených, ktorí prečkajú koniec sveta.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu