Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Dva romány Dominika Dána vychádzajú ako audioknihy

Dva romány Dominika Dána vychádzajú ako audioknihy Zobraziť galériu (2)
Dva romány Dominika Dána vychádzajú ako audioknihy

BRATISLAVA - Romány Popol všetkých zarovná (2005) a Básnik (2013) slovenského spisovateľa Dominika Dána vychádzajú ako audioknihy. Oba príbehy narozprával Marián Geišberg, pričom dĺžka rozprávania dosahuje takmer 18 hodín pre knihu Popol všetkých zarovná a desať hodín pre titul Básnik. V budúcnosti by mali vyjsť aj audio verzie ďalších publikácií autora.

Román Popol všetkých zarovná opisuje únos prezidentovho syna avraždu korunného svedka udalosti. Podľa autora je podobnosť so skutočnými udalosťami z 90. rokov čisto náhodná. Detektívi Krauz a Fischer sa pri vyšetrovaní smrti mafiána Malého Pavúka dostanú k magnetofónovej kazete, na ktorej sa Malý Pavúk dohaduje s neznámym mužom na únose. Neskôr za podozrivých okolností vybuchne auto policajta Róberta Eliáša. Ukazuje sa, že vedel niečo o spolupráci tajnej služby a mafie pri únose syna vysokého predstaviteľa Republiky. Keď do seba začínajú kusy skladačky zapadať, z Ministerstva príde rozkaz vyšetrovanie zastaviť.

V knihe Básnik sa Dán vracia ku začiatkom kariéry detektíva Richarda Krauza. Ide pritom o pokračovanie románu Uzol (2012). Krauza a jeho kolegu Burgera čaká prípad, ktorý preverí nielen ich odborné schopnosti, ale aj dôveru. Z Krauza sa neskôr stáva podozrivý zo spáchania série vrážd mladých dievčat. Pomôcť mu môže iba kolega, ktorý mu aj napriek kontroverzným dôkazom ostane verný, a vrah - básnik, ktorý ukradnutými básňami manipuluje všetkým a všetkými.
Dominik Dán je pseudonym slovenského spisovateľa detektívnych románov. Vydal dvadsať titulov, v ktorých vystupuje spomínaný detektív Richard Krauz.

Okrem spomínaných titulov ide o publikácie ako napríklad Nehanebné neviniatko (2005), Cela číslo 17 (2007), Hriech náš každodenný (2008), Mucholapka (2010) alebo Jednou nohou v hrobe (2014). Dán sa podieľal aj na scenári seriálu Kriminálka Staré Mesto (2010 - 2013). Tento rok by sa mala do kín dostať filmová adaptácia jeho detektívky Červený kapitán (2007).

Kompletnú ponuku kníh od Dominika Dána nájdete v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Osobný odber po celej SR zdarma>>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu