Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Vychádza román Chýbaš mi amerického autora Harlana Cobena

Obal knihy Chýbaš mi
Obal knihy Chýbaš mi (Zdroj: ipark.sk)

BRATISLAVA - Román s názvom Chýbaš mi z pera amerického spisovateľa Harlana Cobena prichádza v týchto dňoch na pulty slovenských knižných obchodov. TASR informovala PR manažérka vydavateľstva Ikar Mária Lešková.

Klamstvá z minulosti dokážu zabíjať. Medzinárodne uznávaný autor 16 románov Harlan Coben ani svojím najnovším literárnym dielom nesklamal. Práve naopak. Chýbaš mi je dynamický príbeh plný tajomstiev a prekvapení, ktorého mottom je: „Vyhýbaj sa ľuďom, čo patria minulosti. Nedovoľ im vracať sa do tvojho života.“

Na začiatku je to len bežná profilová stránka ako veľa iných na webovom zoznamovacom serveri. Ale keď sa Kat Donovanová, vyšetrovateľka newyorského policajného zboru, lepšie zahľadí na sprievodnú fotografiu, akoby jej doterajší svet odrazu vybuchol a znova na ňu ťaživo doľahnú city, ktoré dlhé roky potláčala. Z fotografie na ňu hľadí jej niekdajší snúbenec Jeff, muž, ktorý jej zlomil srdce a ktorého nevidela už 18 rokov. V Kat sa rozhorí iskierka nádeje, či práve toto nie je okamih, keď sa pominú dávne tragédie a otvorí sa pred ňou nová budúcnosť. No len čo sa pokúsi nadviazať kontakt s mužom z profilu, oživená nádej sa rýchlo zmení na temné podozrenie a potom hrôzu.

Kniha Chýbaš mi sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Osobný odber po celej SR zdarma>>

Postupne vychádzajú na povrch obludné zločinecké plány a ich korisťou sa stávajú tí najzraniteľnejší. Počet obetí narastá a Katina vyhliadka na opätovné zblíženie sa s Jeffom sa čoraz väčšmi vzďaľuje. Úplne ju pohlcuje vyšetrovanie vyvolávajúce otázky týkajúce sa všetkých milovaných ľudí – bývalého snúbenca, matky, ba aj otca, ktorého surová vražda sa za dlhé roky nikdy celkom neobjasnila. Kat riskuje životy vrátane vlastného, ponára sa do ešte väčšej temnoty a hľadá v sebe silu, aby sa so svojimi zisteniami vyrovnala. 

Harlan Coben (1962, Newark, New Jersey) je známy sériou kriminálnych príbehov so súkromným detektívom Myronom Bolitarom, ako aj novšou sériou zameranou na mladých dospelých, v ktorej vystupuje Myronov synovec Mickey Bolitar. Harlan Coben je držiteľom prestížnych ocenení za detektívky a krimiromány. Vo vydavateľstve Ikar od autora vyšlo: Nikomu nič nepovedz (2002), Odísť navždy (2003), Druhá šanca nebude (2003), Dobre sa drž (2009), Šesť rokov (2014). Z anglického originálu Missing You (Dutton, Penguin Group, New York 2014) preložil Jozef Kot.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu