Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Po Dzurindovi zažil trapas na hokeji aj šéf Smeru: Plagát Fiko je cocot visel iba pár sekúnd!

Robertovi Ficovi sa na exhibičnom zápase ušli aj tieto nie veľmi lichotivé slová. Zobraziť galériu (4)
Robertovi Ficovi sa na exhibičnom zápase ušli aj tieto nie veľmi lichotivé slová. (Zdroj: TASR)

TRENČÍN – Šport a politika majú v predvolebnom období spoločného viac, než by sa dalo čakať. Na hokejový štadión v Poprade si to nasmeroval najprv šéf SDKÚ Mikuláš Dzurinda, v stredu zase na trenčiansky predstavitelia Smeru! Kým Dzurindu v Poprade vypískali a posielali za mreže, šéfovi Smeru Robertovi Ficovi sa ušlo nie veľmi lichotivé pomenovanie. Na jednej z tribún sa totiž objavil plagát s nápisom "Fiko je cocot". Ten sa tam však dlho neohrial, po chvíli ho odstránila ochranka.

„Strana Smer–SD vsadila na pozitívnu kampaň, avšak dá sa čakať, že v poslednom týždni pred voľbami zo zásuviek vytiahne niečo také, že budú všetci prekvapení.“ Bezprostredne pred exhibičným hokejovým zápasom, ktorý dnes v Trenčíne odohral výber Smeru-SD proti výberu trenčianskej Dukly, to povedal predseda najsilnejšej opozičnej strany Robert Fico.

Robert Fico ako hokejista s číslom 11

Smeráci si zahrali zápas
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR)


Fico, ktorý vykorčuľoval na ľad trenčianskeho zimného štadióna so symbolickou 11-kou na chrbte dodal, že medzi hokejistami sa síce cítil ako kúpeľňový spevák medzi opernými, avšak podstatné je podľa neho trochu sa zabaviť, zašportovať si. "Máme v nohách ťažkú volebnú kampaň, veľmi dobre mi to padne," dodal predseda strany, ktorý napokon na ľade strávil len niekoľko minút.

Spolu so šéfom Smeru a bývalými hokejistami Púchova a Trenčína nastúpil na ľad aj jeho stranícky kolega a bývalý minister obrany Jaroslav Baška. Napriek avizovanému štartu exministra vnútra Robert Kaliňák zápas sledoval v civile spoza mantinelu. "Neviem síce ani kto je trénerom nášho výberu, no do zostavy som sa po predchádzajúcich nepresvedčivých výkonov nedostal," komentoval s úsmevom svoju neúčasť na ľade Kaliňák.

Robert Kaliňák sa do zápasu zapojil len slovne
Smeráci si zahrali zápas
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR)


Ficovi však zápas veľmi nevyšiel. Po nerozhodnom výsledku 10:10 prišli na rad samostatné nájazdy, v ktorých zvíťazili hráči Dukly Trenčín 2:1. Okrem toho si od trenčianskych hokejových fanúšikov vyslúžil nie veľmi lichotivé slová, keď pred začiatkom zápasu na jednu z tribún vyvesili hanlivý plagát. Chceli takto poukázať na zneužitie trenčianskych hokejistov na politickú kampaň. Plagát s nápisom Fiko je cocot po krátkej chvíli odstránila bezpečnostná služba.

Ochrankár odstraňuje hanlivý plagát
Smeráci si zahrali zápas
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR)


Zdá sa, že predseda Smeru sa v predvolebnom čase naozaj nezastaví a odrazilo sa to už aj na jeho zdraví. Po hokejovom zápase sa mal totiž v piatok objaviť v českej Show Jana Krause. Náhle však svoje vystúpenie v relácii pre chorobu zrušil. Pán predseda, nepreháňate to trošku?

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu