Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

OZ Slovak Trademark žiada vyškrtnutie Matoviča z kandidátky jeho strany

Igor Matovič
Igor Matovič

BRATISLAVA - Občianske združenie (OZ) Slovak Trademark požiadalo Ústrednú volebnú komisiu o opätovné preskúmanie kandidačnej listiny strany OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti. Urobilo tak na základe klauzuly rebus sic stantibus.

"Igor Matovič sa 20. januára dopustil hanobenia štátneho symbolu, a to tým, že na vstup do budovy Národnej rady SR vylepil hanobiaci znak so zvieraťom gorila ako trojvršie a s banánom s ovisnutými šupkami, napodobňujúci dvojkríž," uviedol predseda OZ Slovak Trademark Rastislav Blaško. "V snahe vytĺkať politický kapitál zároveň slovne uvádzal, že ním vylepený znak je nový štátny znak SR," dodal.

Blaško ďalej uviedol, že Matovič je tak podozrivý z prečinu výtržníctva, za čo je trest odňatia slobody vo výške šesť mesiacov až tri roky. Za uvedený čin podalo OZ na Igora Matoviča trestné oznámenie na Generálnu prokuratúru SR.

Slovak Trademark zároveň žiada Ústrednú volebnú komisiu, aby pozastavila kandidatúru strany vo voľbách a vyškrtla jej lídra z kandidačnej listiny. "Pretože sa domnievame, že Igor Matovič ako štatutárny zástupca strany podozrením z prečinu výtržníctva stratil právo podpisovať akékoľvek akty v mene strany OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti. V takom prípade je kandidatúra strany v parlamentných voľbách neplatná," uviedol Blaško s tým, že týmto združenie spochybňuje legitímnosť a legálnosť kandidatúry strany.

Združenie žiada, aby sa Ústredná volebná komisia obrátila na Národnú radu SR a Ústavný súd SR.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu