Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Politológ Horský: Matovič zrejme predvídal odchod kandidátov

Igor Matovič
Igor Matovič

BRATISLAVA - Predseda hnutia OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti Igor Matovič zrejme predvídal, že jeho žiadosť na niektorých kandidátov, aby prešli kontrolou na detektore lži, povedie k odchodu dotknutých kandidátov hnutia.

"Zrejme má celý postup dostatočne premyslený na rozdiel od svojich bývalých spolu kandidujúcich a počíta s tým, že mu to skôr prinesie voličské preferencie," reagoval pre TASR politológ Michal Horský na margo dnešného vyhlásenia Matoviča. Ten avizoval, že ak odporcovia vyšetrenia na detektore neodídu sami, vyškrtne ich z kandidátky on. Horský je presvedčený, že lídri OKS a KDS - Peter Zajac a Vladimír Palko, ktorí sú na kandidátke hnutia, mali katastroficky zlý odhad.

Túžba vrátiť sa do parlamentných lavíc podľa neho zakalila zrak a myseľ skúsených politikov. "Jediný spôsob pre nich, ako si očistiť svoje meno a vyrovnať sa s touto kauzou, je rázne oznámiť, že odstupujú (z kandidátky, pozn. TASR) a potom oznámiť, že sú ochotní ísť na detektor lži," zhodnotil politológ. Odchod časti kandidátov hnutia môže Matovičovi prospieť aj podľa politológa Rastislava Tótha.

"Určite to nevplýva dobre na voličov, pretože sú zneistení, ale tí, čo chcú Matoviča, skôr privítajú, keď odtiaľ odpadnú ľudia, ktorí s Matovičom nikdy nemali ísť," uviedol. Preferencie voličov, ktorí podporovali z hnutia výlučne KDS a OKS, by podľa neho mohli smerovať ku KDH. "Ale to je len drobné číselko, to vcelku nezaváži," dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu