Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Hádka u Matovičovcov môže skončiť rozpadom: Palko považuje nápad s detektorom lži za debilný!

Vladimír Palko
Vladimír Palko

BRATISLAVA – Prekvapujúca tlačová konferencia kandidátov KDS a OKS stavia hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti do ťažkej situácie, ktorá môže vyvrcholiť jej rozpadom! Návrh Igora Matoviča, aby podstúpili všetci kandidáti OĽaNO detektor lži, považujú za nástroj, ktorý sa používa v prípade ťažkých zločincov. Matovič tvrdí, že vyzval len šéfov KDS a OKS.

„Celý problém vyvrcholil tým, že sa Igor Matovič rozhodol, že kandidátka má ísť na detektor lži. Pre nás existujú len dve hranice v demokratickej politike. Chceme očistiť politiku, ale nechceme ju zničiť,“ vyhlásil na tlačovke v parlamente Peter Zajac z OKS.

Zároveň povedal, že odmietajú takýto nástroj, ktorý by poškvrnil kandidátku. „Odmietame likvidáciu takto postavenej kandidátky. Ak Igor Matovič s takouto požiadavkou príde, bude to znamenať začiatok rozbíjania takto ináč skvelej kandidátky,“ dodal Zajac.

Vladimír Palko z KDS má pocit, že sa niečo v správaní Igora Matoviča zmenilo. Žiadosť o vyšetrenie na detektore Palko považuje za politicky primitívnu. Zároveň pripomenul, že ani táto metóda nie je stopercentne účinná a prirovnal ju k ruskej rulete s nábojom v komore revolvera. „Celé mesiace tvrdil, že na ostatných kandidátkach sú cvičené opice a na jeho kandidátke nie. Pán Matovič sa začína správať, ako keby boli na jeho kandidátke cvičené opice. Návrh ísť na detektor lži je prejavom politického privitivizmu, až teda debilný návrh. Ako k tomu prídu ľudia, ktorí boli dlhé roky v politike a bývajú v panelákovom dome v Petržalke a majú ísť na detektor lži. Je to návrh debilný,“ dodal rozhorčene.

Ak Matovič bude trvať na detektore lži, z hnutia odídu 10 ľudia z KDS na čele s Vladimírom Palkom a Františkom Mikloškom, 10 ľudia z OKS na čele s Petrom Zajacom a Ondrejom Dostálom ako aj Eugen Korda, Štefan Bučko a líder kandidátky Martin Mojžiš.

Igor Matovič vzápätí na brífingu vysvetlil, že s týmto nápadom oslovil len šéfov KDS Vladimíra Palka a OKS Petra Zajaca, ktorých vyzval, aby odpovedali na otázku, či vzali úplatok. „Nie je iné východisko, ako trvať na tomto návrhu," uviedol Matovič. Dodal, že nedokáže stáť za ľuďmi, ktorí sa boja detektora lži. "Urobím to napriek tomu, že budeme mať vo voľbách menej hlasov.“

Matovičovi kolegovia


Matovič

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu