Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Dzurinda chce vedieť, kto chce s kým vládnuť

Mikuláš Dzurinda
Mikuláš Dzurinda

BRATISLAVA - Politici by mali podľa predsedu SDKÚ-DS Mikuláša Dzurindu s voličmi hrať otvorenú hru, aby ľudia vedeli koho volia. Ako uviedol Dzurinda v rozhovore pre agentúru SITA, jeho voliči si môžu byť istí, že nevolia Smer-SD.

„Volič by mal vedieť, aký program má daná politická strana, ale zároveň s ňou, akú prípadnú konšteláciu parlamentnej demokracie, to znamená, akú budúcu vládnu koalíciu zvolí. Mne by sa nepáčilo, keby napríklad môj hlas mohol skončiť v Smere-SD,“ povedal s tým, že preto jeho strana bola pred časom jasnou alternatívou ĽS-HZDS, a preto je dnes jasnou alternatívou strany Smer-SD.

Parlamentné voľby, ktoré budú 10. marca, musia byť podľa Dzurindu o tom, či zruinujeme rovnú daň, či zruinujeme flexibilný Zákonník práce, alebo naopak, rovnú daň udržíme, Zákonník práce ešte vylepšíme, aby bol ešte pružnejší pre trh práce.

„Tieto voľby sú o tom, či sa Štefan Harabin škandalózne aj naďalej udrží v pozícii reprezentanta našej justície, alebo budeme vyvíjať tlak, aby to tak nebolo. Tieto voľby budú o tom, či legitímne zvolený generálny prokurátor sa ním aj formálne stal, alebo nie. A to sa bije ako oheň a voda medzi nami a stranou Smer-SD,“ vyhlásil Dzurinda. Preto sa podľa neho Ján Figeľ ( predseda KDH-pozn. SITA) mýli, keď povedal, že tieto voľby nemôžu byť o Smere, že či so Smerom a kto so Smerom, ale o Slovensku.

Za minimálne dobré však Dzurinda považuje, že so Smerom-SD sa vedeli rozprávať v čase vládnej krízy. „To bolo pre Slovensko dobré, ale na druhej strane programové a politické argumenty jasne odôvodňujú náš postoj. To nie je o neláske, o nenávisti, ale o politickom záujme,“ zdôraznil. SDKÚ-DS má politický záujem prinášať viac práce pre ľudí. „Máme záujem demaskovať heslá, že zdaníme bohatých, lebo sú falošné, nepravdivé a neperspektívne. S bohatými pôjdu ku dnu aj chudobní. Odplašíme automobilky, ktoré u nás sú. Odplašíme investorov, ktorí k nám prišli. Preto hovorím, že so stranou Smer-SD do vlády ísť nemôžme,“ dodal Dzurinda.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu