Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Vo Vikartovciach zhorelo do tla deväť stodôl!

Pozostatky po požiari Zobraziť galériu (12)
Pozostatky po požiari

VIKARTOVCE - Na Nový rok 2010 tak skoro nezabudnú popradskí hasiči. Len čo si po polnoci zaželali zdravie a šťastie, zazvonil im telefón. Volali z obce Vikartovce, kde horelo 9 drevených hospodárskych budov. Teplo ohňa poškodilo aj tri susedné domy.

Požiar spôsobila podľa hasičov jednoznačne zábavná pyrotechnika. Najprv zapálila jednu stodolu, no od tej sa chytilo aj osem ďalších. „Hospodárske budovy boli zo starého dreva. Horeli ako papier,“ povedal zástupca riaditeľa Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Poprade Adrián Takáč. „Okrem toho bolo v stodolách veľa horľavého. Dosky, seno, slama, krmivo.“

Hasičom z Popradu pomáhali aj dobrovoľníci zo štyroch okolitých obcí. Oslavy príchodu Nového roka zamenilo za hasenie spolu takmer sto ľudí. Ani jednu z horiacich hospodárskych budov však napriek tomu nezachránili. „Zabránili sme však tomu, aby oheň nezachvátil susedné domy,“ tvrdí A. Takáč. Plamene už takmer oblizovali aj rodinný dom jeho kolegu, riaditeľa OR HaZZ v Levoči Jozefa Michlíka. „Sálavé teplo mi zničilo žalúzie. Do izieb sa dostala aj voda, ktorou kolegovia ochladzovali strechu. Iba tak sa však dalo predísť oveľa väčším škodám,“ tvrdí Jozef Michlík.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu