Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Po výbuchu a požiari v Michalovciach 11 zranených!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

MICHALOVCE - Pri požiari bytu v Michalovciach sa v pondelok zranilo 11 ľudí, vrátane detí. Príčinou nešťastia bolo podľa televízie TA3 zrejme vznietenie benzínu, ktorí obyvatelia miestnej osady používajú do zariadení na výrobu elektriny.

V michalovskej nemocnici skončili muž (20), dievča (11) a chlapec (7). Ich zdravotný stav je momentálne stabilizovaný, sú mimo ohrozenia života. Majú popáleniny maximálne na 20 percentách tela. S ťažkými popáleninami ale previezli ďalších troch pacientov do nemocnice v Košiciach – Šaci. Išlo o chlapca (4), mladíka (19) a ženu (59).

Podľa portálu sme.sk sa v byte v čase nešťastia nachádzalo osem dospelých a sedem detí. "Nastal výbuch a začalo hneď horieť," uviedol jeden z obyvateľov. Portál poznamenal, že požiar vypukol po tom, čo obyvatelia v bytovej jednotke prelievali benzín.

Podľa policajnej správy pri prelievaní a riedení benzínu s olejom, sa benzín vylial a vytiekol ku sporáku. V ňom horelo drevo. Následne sa benzín a nádoba s ním vznietili.

Ako informovala Jana mésarová z košického policajného riaditeľstva, začali trestné stíhanie za všeobecné ohrozenie. Vinníkom hrozí trest štyri až desať rokov.

Bandasky s benzínom a elektrocentrálami vraj používajú viacerí obyvatelia bytovky, ktorú v polovici decembra odpojili od dodávok elektriny.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu