Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Policajti riešili tragickú nehodu nehodu aj útoky nožom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Požiar, útok na verejného činiteľa či vážna dopravná nehoda znepríjemnili silvestrovskú noc službukonajúcim policajtom. Napriek tomu oslavy a rozlúčku so starým rokom policajní hovorcovia všetkých ôsmich samosprávnych krajov označili za veľmi pokojné, vyplynulo z ankety ČTK.

Z ublíženia na zdraví sa bude pravdepodobne zodpovedať 31-ročný muž, ktorý dnes nadránom v Šuranoch pri Nových Zámkoch bodol po hádke do hrude iného muža. Ten je hospitalizovaný v nemocnici, informovala Božena Bruchterová z krajského riaditeľstva polície v Nitre. Útočníkovi namerali dve promile alkoholu.

Podobný prípad sa stal aj v Piešťanoch. "Muža pichol páchateľ nožom, avšak nešlo o život ohrozujúce zranenie," priblížila trnavská krajská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová. V Piešťanoch skončil na polícii aj mladík pod vplyvom alkoholu, ktorý pred barom hajloval, poznamenala.

Prešovská polícia zase počas silvestrovskej noci vyšetrovala požiar deviatich hospodárskych budov vo Vikartovciach pri Poprade. Škody odhadli na 32.000 eur. Podľa policajnej hovorkyne Magdalény Fečovej policajti v centre Prešova zasahovali aj pri menších šarvátkach.

Smrteľná nehoda sa stala v obci Sebechleby v krupinskom okrese, kde vodič auta pod vplyvom alkoholu zrazil chodca, ktorý zraneniam podľahol. Banskobystrickí policajti počas noci tiež vyšetrovali útok na mestského policajta, povedala krajská hovorkyňa Mária Faltániová.

Napriek spomenutým prípadom bol podľa hovorcov príchod Nového roka pokojný. Rovnaký názor mali aj zástupcovia polície v trenčianskom, bratislavskom, košickom a žilinskom regióne. "Policajti robili len bežný výkon služby a bežné zákroky. Nič vážne sa nestalo," uviedla hovorkyňa žilinského kraja Jana Balogová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu