Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Protestujúci v Krompachoch chceli vniknúť do rómskych osád

Zhromaždenie  prívržencov Slovenskej pospolitosti na námestí v Krompachoch. Zobraziť galériu (6)
Zhromaždenie prívržencov Slovenskej pospolitosti na námestí v Krompachoch. (Zdroj: TASR)

KROMPACHY - Policajní ťažkoodenci museli v Krompachoch chrániť prístupové cesty do miestnych rómskych osád, pretože účastníci protestného zhromaždenia sa vydali na pochod mestom a chceli zamieriť medzi Rómov.

Tí na nich podľa miestnych obyvateľov čakali vyzbrojení domácim náradím a latami s nabitými klincami. Na križovatkách ciest, ktoré vedú k rómskym obydliam však polícia vytvorila kordóny a nedovolila protestujúcim cez ne preniknúť. Nakoniec, keď protestujúci videli, že ich úsilie je zbytočné, pokračovali v pochode mestom späť k námestiu. Všetko sa obišlo bez fyzických potýčok medzi policajtmi a

Ešte pred pochodom sa pravicovým extrémistom a sympatizantom Slovenskej pospolitosti, ktorí sa dnes zišli na protestnom zhromaždení proti "cigánskemu teroru" v Krompachoch, s viac ako hodinovým meškaním prihovoril cez megafón muž v zelenom tričku a nohaviciach s emblémom Pospolitosti. Povedal, že cieľom akcie je poukázať na rómsku kriminalitu v Krompachoch aj na celom Slovensku. Potom vyzval prítomných občanov, aby po jednom pristupovali k megafónu a vyjadrovali svoje názory. Viacerí uviedli, že vláda nič nerobí proti kriminalite Rómov a vyzvali ministra vnútra Roberta Kaliňáka, vicepremiéra Dušana Čaploviča i ministerku práce Vieru Tomanovú, aby prišli inkognito do Krompách a na vlastnej koži skúsili spolužitie s Rómami. Ďalší z rečníkov Pospolitosti vyzýval prítomných, aby podporili vznik novej strany Naše Slovensko, lebo len tak sa môžu uskutočniť zmeny, ktoré nie je ochotná urobiť súčasná vláda, lebo sa bojí, že bude označená za rasistickú. Medzi účastníkmi sa objavil aj transparent s nápisom (K)ROMPACHY. Polícia monitoruje priebeh akcie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu