Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Nehoda Víťazoslava Mórica nie je uzavretá, exposlanec spochybňuje posudok

Víťazoslav Móric
Víťazoslav Móric

POVAŽSKÁ BYSTRICA - Vyšetrovanie nehody exposlanca Víťazoslava Mórica, ktorý vlani v októbri havaroval v Považskej Bystrici, stále nie je skončené. Víťazoslav M. totiž nesúhlasí so znaleckým posudkom, podľa ktorého zrazil 35-ročnú matku dvoch detí na priechode pre chodcov.

Posudok predložil exposlanec inému znalcovi a ten ho spochybnil. Vyšetrovateľ preto požiadal o vypracovanie nového znaleckého posudku Ústav súdneho inžinierstva v Žiline. Hotový by mal byť v priebehu februára.

Víťazoslav Móric havaroval o pol šiestej ráno, v Považskej Bystrici bola vtedy hmla a pršalo. Zrazenú ženu previezli do nemocnice, kde napriek operácii zomrela. Mercedes podľa posudku išiel rýchlosťou 54 kilometrov za hodinu.

Polícia má svedka, ktorý stál niekoľko metrov od ženy, a tvrdí, že ju auto zrazilo na priechode pre chodcov. Víťazoslav Móric je presvedčený, že mladá žena nešla cez priechod.

Exposlanec nebol pod vplyvom alkoholu. Vyšetrovateľ ho obvinil z trestného činu ublíženia na zdraví z nedbanlivosti.

Nehoda sa stala neďaleko miesta, kde vlani v júni havaroval a zabil dôchodkyňu zabávač Štefan Skrúcaný. Súd ho potrestal dvojročným trestom s podmienečným odkladom na tri roky. Minister spravodlivosti Daniel Lipšic v uplynulých dňoch na základe podnetu od občana podal sťažnosť na Najvyšší súd SR a žiada pre Skrúcaného nepodmienečný trest.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu