Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Števo, znova ti hrozí basa!

Minister spravodlivosti Daniel Lipšic žiada pre Štefana Skrúcaného prísnejší trest.
Minister spravodlivosti Daniel Lipšic žiada pre Štefana Skrúcaného prísnejší trest.

BRATISLAVA - Toto nikto nečakal! Známemu hercovi Štefanovi Skrúcanému (44) hrozí znova väzenie. Pravdepodobne si pôjde posedieť do "chládku" za smrť dôchodkyne, ktorú zrazil vlani 11. júna v Považskej Bystrici.

Aj keď sudkyňa mu dvojročný podmienečný trest uložila len pred piatimi mesiacmi, dnes chce minister spravodlivosti Daniel Lipšic pritvrdiť. A žiada sprísnenie trestu - Skrúcaného teda možno neminie basa!

Minister spravodlivosti chce, aby obľúbený zabávač dostal nepodmienečný trest za smrť 73-ročnej Anastázie Kaczmárovej, ktorú svojím luxusným mercedesom zrazil na priechode pre chodcov v Považskej Bystrici. Podľa súdneho znalca šiel autom cez mesto rýchlosťou najmenej 93 km/hod., hoci povolená rýchlosť je šesťdesiatka.

Lipšic ešte v úvode týždňa dostal podnet od anonymného občana, ktorý nesúhlasí s uloženou výškou trestu pre Skrúcaného. Šéf spravodlivosti začal okamžite konať. "Minister podal na Najvyšší súd podnet vo veci nehody pána Skrúcaného už v pondelok," povedal hovorca rezortu Richard Fides. Minister musí podľa zákona na takéto podnety reagovať do 60 dní a Najvyšší súd sa k celej záležitosti vyjadrí do troch mesiacov.

S čím teda musí Štefan Skrúcaný rátať? Najlepším riešením preňho by bolo, keby senát Najvyššieho súdu žiadosť Daniela Lipšica zamietol. V opačnom prípade musí počítať s tým, že sa celá kauza buď vráti nanovo pred súd, alebo sudcovia ministrovu žiadosť odklepnú a Skrúcaný bez pardonu pôjde do basy!

"Je mi to ľúto, lebo som sa snažil k tomu postaviť čo najčestnejšie. Nečakal som to, pretože si myslím, že sú tu vážnejšie kauzy, ktoré si žiadali exemplárnejšie riešenia. Postavím sa k celej veci čestne a zodpovedne," povedal na margo ministrovej iniciatívy Skrúcaný.

Šokovaná bola aj jeho manželka herečka Zuzana Tlučková: "Je to traumatizujúce a určite mi vôbec nie je do smiechu. Viac sa k tomu vyjadrovať nebudem."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu