Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Moric: Zabil matku dvoch detí!

Víťazoslav Moric
Víťazoslav Moric

POVAŽSKÁ BYSTRICA - Bývalý poslanec Víťazoslav Moric (58) zrazil autom matku dvoch detí! Mladá žena na následky ťažkých zranení, ktoré utrpela, v nemocnici zomrela!

Muž, ktorý bol kedysi pravou rukou šéfa SNS Jána Slotu, havaroval včera o 5.30 hod. ráno v Považskej Bystrici. Luxusným Mercedesom S 500 s bratislavským evidenčným číslom Ivetu Š. (+ 35) zrazil priamo na výrazne vyznačenom priechode pre chodcov!

Bývalý poslanec Národnej rady SR Víťazoslav Moric havaroval včera ráno o 5.30 hod. na jednej z najfrekventovanejších ciest v Považskej Bystrici, ktorá však patrí medzi najnehodovejšie na Slovensku. Expolitik a podnikateľ Moric išiel so svojím Mercedesom S 500 smerom od Žiliny na Bratislavu. "Dával som si pozor," tvrdil po nehode rozrušený Moric.

"Ešte sme sa rozprávali, že je to tu veľmi nebezpečné a na ceste sú samé priechody pre chodcov. Šiel som pomaly a zrazu sa predo mnou ako fantóm zjavila žena. Bola oblečená celá v čiernom. Ani neviem, či som stihol brzdiť," rozprával Moric.

Nehoda so smrteľným koncom sa stala za svetelnou križovatkou na vyznačenom priechode pre chodcov. Moric zrazil Ivetu Š. (= 35), ktorú odhodilo niekoľko metrov do protismeru. Mladá žena, matka dvoch detí, utrpela ťažké zranenia hlavy a brušných orgánov, ktorým ešte v ten deň v nemocnici podľahla.

Moric tvrdil, že žena nešla po priechode, ale tesne pri ňom. Polícia však hovorí opak. "Chodkyňa prechádzala po vyznačenom priechode pre chodcov z ľavej strany na pravú," povedala Katarína Hlaváčová z trenčianskej krajskej polície. "Rýchlosť, akou išlo auto, určí až znalec. Vodič pred jazdou alkohol nepil," dodala.

"Snažil som sa zachrániť ľudský život, vôbec sa mi o tom nechce hovoriť," smútil jeden zo svedkov tragédie, ktorý sa hneď po náraze snažil obeti poskytnúť prvú pomoc a zavolal aj sanitku. Nečinný nezostal ani Moric.

"Odišiel do nemocnice, kam pacientku previezli. Ponúkol sa, že ak to bude potrebné, zabezpečí jej prevoz do akejkoľvek inej nemocnice," povedal zdroj blízky polícii. Ťažko zranenú Ivetu Š., matku 11-ročného Dominika a o 2 roky staršieho Tomáša už nezachránila ani okamžitá operácia v považskobystrickej nemocnici.

Moricov luxusný mercedes bol včera predpoludním odstavený pred budovou polície v Považskej Bystrici. Na ľavej strane kapoty, ktorou zachytil ženu, bola menšia preliačina. Podľa polície je škoda na aute asi 50-tisíc korún. Morica vyšetrovateľ včera popoludní obvinil z ublíženia na zdraví. O zadržaní vodičského preukazu sa podľa Kataríny Hlaváčovej rozhodne až na základe výsledkov vyšetrovania.

Exposlanec Moric spôsobil nehodu neďaleko miesta, kde 11. júna zabil chodkyňu (= 73) zabávač Štefan Skrúcaný (44). Takisto zrazil ženu na priechode pre chodcov. Podľa znalca išiel cez mesto rýchlosťou najmenej 93 km/hod. a prechádzal už tretí priechod v poradí. Okresný súd mu vymeral iba 2-ročný podmienečný trest. Zároveň mu zakázal riadiť 3 roky auto.

Pri Považskej Bystrici, neďaleko obce Porúbka, havaroval 3. októbra aj Moricov bývalý stranícky šéf Ján Slota (51). Ten rozbil svoje športové auto Chrysler Viper, keď pri nesprávnom predbiehaní čelne vrazil do protiidúcej Mazdy 626. Koniec svojej divokej jazdy označil za "bežnú nehodu".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu