Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Vodiča autobusu z Polomky obžalovali z vydierania!

Ján Minarovič
Ján Minarovič (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA - Vodiča autobusu, do ktorého vo februári na nechránenom železničnom priecestí medzi Polomkou a Heľpou narazil vlak a zomrelo 12 ľudí, obžalovali s jeho synom z porušovania domovej slobody a vydierania. Informovala o tom televízia Markíza.

Obžalovaní Ján Minarovič a Tomáš M. údajne fyzicky a slovne napadli Vlastimila Ďatelinku, ktorému v minulosti zabezpečovali párkrát dopravu. Ďatelinka tvrdí, že od neho prišli na jeho chatu vymáhať dlžobu 40-tisíc korún. Dvojica podľa neho peniaze žiadala spolu s treťou osobou.

Ďatelinka dlžobu priznal. Uviedol však, že chcel, aby mu obžalovaní vystavili faktúru. "V minulosti mi párkrát robili dopravu, nikdy mi nedali účtovný doklad," povedal Markíze. Pri útoku vraj zvažoval, že použije guľovnicu. "Akonáhle som nabil, tak som ju hneď aj odložil," povedal.

Obhajca obžalovaných podľa TV Markíza povedal, že v čase incidentu sa tam ani jeden z obžalovaných nenachádzal. Obaja využili právo nevypovedať. Ďatelinka uviedol, že obžalovaní sú takýmito praktikami povestní. Obžalovaný Tomáš M. bol v roku 2006 právoplatne uznaný za vinného zo spáchania trestných činov ublíženia na zdraví a výtržníctva. Vyšetrovateľ tragickej nehody autobusu, ktorý šoféroval Minarovič, čaká na zdravotné posudky tých, čo nehodu prežili, aby mohol nehodu uzavrieť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu