Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Tragédiu v Polomke podľa železníc zapríčinil vodič

(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Tragickú nehodu vlaku a autobusu, pri ktorej 21. februára v Polomke v okrese Brezno zahynulo 12 cestujúcich z autobusu, zapríčinil podľa Železníc SR (ŽSR) vodič autobusu. Vlastné pochybenie vylúčili. Agentúru SITA o tom informovala Dana Hurtová zo ŽSR. Vyšetrovanie ukončili železnice minulý týždeň v utorok.

Vodiča autobusu už obvinila aj polícia. Za trestný čin všeobecného ohrozenia mu hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov. Miera jeho zavinenia je predmetom vyšetrovania.

Prípad vyšetruje Úrad justičnej a kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici, dodala Hurtová. Tragická nehoda sa stala 21. februára ráno na nechránenom železničnom priecestí v Polomke v okrese Brezno.

Do zájazdového autobusu smerujúceho do tamojšieho lyžiarskeho strediska Bučník narazil motorový osobný vlak. Pri nehode zahynulo 12 cestujúcich z autobusu, šiesti utrpeli ťažké a 19 ľahké zranenia.

Podľa záverov vyšetrovania vlak, ktorý premával na trati Červená Skala - Banská Bystrica, tlačil autobus až 26 metrov. Na vlaku a železničnom zvršku vznikla škoda vyše 138-tisíc eur, majiteľovi autobusu vznikla škoda 16 500 eur.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu