Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Inšpekcia preverovala tragédiu v Polomke!

Železničné priecestie Polomka Zobraziť galériu (7)
Železničné priecestie Polomka

POLOMKA - Na mieste autobusovej tragédie v Polomke sa dnes opäť nakrúcalo a meralo. Železničná inšpekcia preverovala, či prvotné zistenia o nehode naozaj zodpovedajú skutočnosti.

Na rekonštrukciu tragickej dopravnej nehody si železničiari požičali autobus a pristavili vlak. Pomocou kamier, digitálnych stopiek a pásma na meranie vzdialeností zisťovali, ako to v osudný moment na priecestí skutočne bolo.

„Chceme si preveriť, či to všetko bolo správne zamerané a či to všetko bolo v poriadku. Robíme to pre policajných vyšetrovateľov, “ povedal riaditeľ odboru bezpečnosti a inšpekcie ŽSR Jozef Molko.

K meraniam zavolali aj Tomáša Minaroviča, syna vodiča havarovaného autobusu, a jeho advokáta. Pomocou vlastnej kamery si celú akciu nakrúcali dokonca priamo z autobusu. „Sú tam kríky a stĺpy, teda viditeľnosť dosť slabá. Určite to nie je tých 300 metrov ako povedal minister Kaliňák,“ vyjadril sa vodičov syn. Prezradil, že jeho otec je na tom stále psychicky veľmi zle. „Je v domácom liečení, chodí k psychiatrovi, je na liekoch. Ešte to s ním stále nie je v poriadku,“ povedal.

Podľa zistení inšpektorov trvalo vlaku iba necelých 11 sekúnd, kým prešiel od miesta, kde rušňovodič zazrel autobus, až po železničné priecestie. Išlo o vzdialenosť 72 metrov. Ďalšie meranie urobili so zatiahnutím rýchlobrzdy. To ukázalo, že vlak by sa ani v tomto prípade nevyhol zrážke a zastal by až vyše 20 metrov za priecestím.

Polícia tieto zistenia nechcela komentovať. Jej hovorkyňa potvrdila, že do konca týždňa zvolajú tlačovú besedu, na ktorej budú o výsledkoch vyšetrovania oficiálne informovať.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu