Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Polícia obvinila vodiča autobusu z Polomky!

Havária autobusu pri Polomke.
Havária autobusu pri Polomke.

BRATISLAVA - Polícia dnes obvinila vodiča autobusu, ktorý sa minulý mesiac v Polomke zrazil s vlakom. Pri nehode prišlo o život 12 ľudí, ďalších 19 sa zranilo.

V prípade dokázania viny hrozí šoférovi autobusu štyri až desať rokov väzenia, informovala polícia na tlačovej konferencii.

Podľa banskobystrického krajského policajného riaditeľa Mariána Slobodníka je predbežne vinníkom nehody vodič, ktorý nedal prednosť prichádzajúcemu vlaku. "Podľa písomných materiálov, ktoré máme zabezpečené v spise, autobus pred priecestím nezastal, ale plynule prešiel na priecestie," povedal Slobodník. Dodal, že znalci na autobuse nezistili žiadnu technickú chybu, ktorá by mala vplyv na priebeh nehody. Vyšetrovanie ešte pokračuje a polícia čaká na ďalšie znalecké posudky.

V prípade zatiaľ nevypovedal ani obvinený šofér autobusu, ktorý je údajne vo veľmi zlom psychickom stave. "Je ochotný vypovedať, ale nie teraz," dodal Slobodník. Polícia zatiaľ vypočula 24 svedkov nehody. Ich výpovede sú podľa neho takmer totožné. Kedy sa vyšetrovanie skončí, si však netrúfol odhadnúť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu