Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

V štyroch obciach okresu Bardejov naďalej trvá III. stupeň

Zvýšená hladina riek hornej Tople a Ondavy
Zvýšená hladina riek hornej Tople a Ondavy (Zdroj: SITA)

BARDEJOV – V Bardejove a troch obciach Bardejovského okresu - Richvald, Andrejová a Beloveža - trvá už desiaty deň po záplavách III. stupeň povodňovej aktivity.

V najviac postihnutých obce, v ktorých sa v noci z 27. na 28. júna vyliali korytá riek a zaplavili suterény domov, zničili úrodu na poliach a v záhradách, poškodili cesty, mosty, plynové prípojky a elektrické vedenie, doteraz odstraňujú škody. Každý deň tu nákladné autá privezú 1500 ton lomového kameňa, aby spriechodnili cestu do Beloveže, mosty a lávky a spevnili brehy tokov. Ako informoval vedúci oddelenia Civilnej ochrany a krízového riadenia OÚ v Bardejove Miroslav Marcinek, z Richvaldu sa dnes sťahovala časť techniky do Andrejovej.

Zatopené studne majú po chemickej analýze vodu v poriadku, hygienici dnes brali ešte vzorky vody na kultiváciu. Výsledky očakávajú v stredu. Ak rozbor dopadne dobre, nebude už potrebný rozvoz pitnej vody. Marcinek predpokladá, že zabezpečovacie práce po povodniach by mohli ukončiť vo štvrtok. Ak sa to stihne, starostovia a primátor Bardejova budú môcť koncom týždňa odvolať III. stupeň povodňovej aktivity. Zatiaľ ani jedna z postihnutých obcí nenahlásila výšku škôd.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu