Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Obce sa spamätávajú po víkendových záplavách

záplavy v Bardejove
záplavy v Bardejove (Zdroj: SITA)

PREŠOV – Deväť obcí v Bardejovskom okrese, ktoré postihli víkendové povodne, ani dnes neodvolali III. stupeň povodňovej aktivity. V obciach pokračujú s čistením potokov, opravou ciest a poškodených mostíkov.

Dnes prišli do postihnutých oblastí na pomoc aj pilčíci, ktorí odstraňujú polámané stromy a konáre. Ľudia upratujú pivnice a dvory, sčítavajú škody. Podľa vyjadrenia predsedníčky Obvodnej povodňovej komisie v Bardejove Márie Hankovskej sa intenzívne pracuje na spevnení cesty do obce Beloveža, kde bola komunikácia poškodená na troch miestach.

Zatiaľ je prejazdná v polovičnom profile. Do budúceho týždňa by ju chceli rozšíriť tak, aby tadiaľ prešli vedľa seba dve vozidlá. Po povodniach ostalo 12 studní pod vodou, ich majitelia dostali dezinfekčné prostriedky.

V piatok budú brať hygienici vzorky na analýzu, výsledky by mali byť známe v pondelok na budúci týždeň. Podľa Hankovskej práce idú plynule. Nie sú problémy s technikou ani s materiálom. Povodne narobili nemalé škody aj Prešovskému samosprávnemu kraju (PSK). C

esta do obce Beloveža je tiež majetkom krajskej samosprávy. Riaditeľ Správy a údržby ciest PSK Vladimír Kozák sumarizuje škody, ktoré bude môcť zverejniť pravdepodobne v piatok.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu