Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

V Kežmarku odvolali III. stupeň

POPRAD – Dnes podvečer by malo tretí stupeň povodňovej aktivity odvolať ako posledné mesto Kežmarok.

„Na území okresu sme stav ohrozenia odvolali už ráno,“ uviedol prednosta Obvodnej povodňovej komisie v Kežmarku Ján Tropp. Podvečer o 17:00 bude odvolaný aj druhý stupeň povodňovej aktivity na Holumnickom potoku. Situácia v okrese Kežmarok sa tak po pondelkovej prietrži mračien upokojila. Nasledovať bude sumarizovanie škôd. „samosprávy majú povinnosť nahlásiť škody do 20 dní od odvolania tretieho stupňa povodňovej aktivity,“ uviedol J. Tropp.

Búrka spojená s prietržou mračien v pondelok popoludní najviac postihla mesto Kežmarok a okolie. Stav ohrozenia bol vyhlásený v mestách Kežmarok a Spišská Belá a v obciach Ľubica, Jurské a Ihľany. Prívalové dažde tu zatopili suterény rodinných domov a poškodili miestne komunikácie.

Rozbúrený Holumnický potok poškodil oporný múr pod cestou medzi obcami Holumnica a Jurské. V meste Kežmarok a jeho blízkom okolí zostalo po búrke zaplavených niekoľko ciest, vrátane cesty I/77 medzi Spišskou Belou a Bušovcami. Dopravu na hlavnej trase spájajúcu Starú Ľubovňu s Popradom sa podarilo obnoviť až po niekoľkých hodinách.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu