Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

V dvoch kysuckých obciach odvolali stav ohrozenia

ŽILINA - V dvoch kysuckých obciach, Stará Bystrica a Radôstka v okrese Čadca, dnes odvolali tretí stupeň povodňovej aktivity.

V Radôstke sa tak stalo o 14:30. V obci ešte upravujú povrch miestnych komunikácií, pretože prívalová voda urobila na cestách výmole a jamy. Tieto práce budú podľa starostu obce Jaroslava Sekulu trvať ešte zhruba dva týždne.

Upravujú aj miestny tok, aby sa dostal do pôvodného koryta. V susednej Starej Bystrici odvolali stav ohrozenia krátko predpoludním. Ako informoval starosta obce Ján Podmanický, situácia po pondelkovej povodni je stabilizovaná, naďalej však budú v strehu, pretože sa v tejto lokalite opäť majú vyskytnúť búrky.

Búrka sa prehnala nad touto oblasťou aj v utorok večer, vylial sa potok a zaplavil štátnu cestu. Do rána pracovali na spriechodnení prietoku pod ňou, kde vymenili kompletne potrubie. Neprejazdná je ešte cesta do miestnej časti Skríželné. Poškodený je podľa riaditeľa čadčianskeho odštepného závodu Lesy SR Alojza Riška približne stometrový úsek cesty, pričom zhruba 40-metrov odniesla povodeň úplne.

Pracujú na tom, aby sa lesník, ktorý žije v tejto lokalite s rodinou, mohol dostať do "sveta" aspoň terénnym autom. Pre vozidlá bude cesta prejazdná podľa Riška o mesiac až dva. Na ďalší týždeň začnú s prípravou projekčných prác. Úprava miestneho toku a oprava cesty, ktoré patria štátnym lesom, si vyžiada podľa Riška 100- až 150-tisíc eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu