Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

V Kežmarku a okolí vyhlásili III. stupeň!

KEŽMAROK – Viaceré obce v okrese Kežmarok zasiahli dnes popoludní výčiny počasia. Mestá Kežmarok a Spišská Belá a obec Ľubica vyhlásili III. stupeň povodňovej aktivity po prietrži mračien, ktorá sa prehnala v okolí Kežmarku.

Búrka, prietrž mračien a krúpy spôsobili lokálne povodne. Voda zaplavila viacero suterénov rodinných domov. Prívalové vody najviac poškodili miestne komunikácie. Niektoré ulice v Kežmarku zostali po búrke bez asfaltu, ktorý strhli prívalové vody. Na viacerých miestach zaznamenali menšie zosuvy pôdy.

Jeden z nich zasiahol cestu medzi Kežmarkom a Mlynčekmi a zablokoval dopravu na tomto úseku. Po daždi zostala neprejazdná cesta I/77 medzi Spišskou Belou a obcou Bušovce. Voda zaplavila aj cestu I/67 v meste Kežmarok pri Tatraľane, kde polícia a hasiči regulovali dopravu.

Podľa predsedu Obvodnej povodňovej komisie v Kežmarku Jána Troppa situácia začína byť kritická už aj medzi obcami Holumnica a Jurské, kde miestny potok začína ohrozovať cestu spájajúcu tieto dve obce. Cestu pritom len minulý rok zrekonštruovali po predchádzajúcich povodniach. V susednom Poprade búrka nemala taký dramatický priebeh.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu