Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

O ôsmej sa začal štátny smútok za obete nehody pri Polomke

(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Na Slovensku sa dnes od ôsmej hodiny ráno začne štátny smútok, ktorý vyhlásila vláda pre 12 obetí sobotňajšej tragickej dopravnej nehody pri Polomke. Pri zrážke vlaku s autobusom sa zranilo aj približne 20 cestujúcich. Televízie pre tragédiu zmenili niektoré programy. Počtom obetí sa nehoda zaradila medzi najtragickejšie na Slovensku.

Autobus rodinnej firmy z Bánoviec nad Bebravou viezol na lyžovačku do Polomky viac ako 35 ľudí z mesta a okolia. Nehoda sa stala na železničnom priecestí len niekoľko stoviek metrov od lyžiarskeho svahu. Príčiny kolízie autobusu s lokálkou vyšetruje polícia. Štátny smútok potrvá do 20:00.

Vlajky budú spustené na pol žrde. Televízie na tragédiu zareagovali tak, že neodvysielajú tradičné politické relácie alebo ich pozvanými hosťami a témami prispôsobia výlučne tragédii. Verejnoprávna STV nezaradila do večerného vysielania ani medzinárodnú hudobnú súťaž Eurovízia.

Smútok bude na Slovensku po druhý raz za pol roka. Naposledy sa tak stalo po tom, čo v septembri havaroval v Chorvátsku autobus s dovolenkármi z Košíc. O život na mieste a neskôr v nemocniciach prišlo 16 ľudí.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu