Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Vláda vyhlásila štátny smútok za obete tragédie v Polomke

(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Vlajky sa na Slovensku v nedeľu o 8:00 spustia na pol žrde. Vláda dnes vyhlásila jednodňový štátny smútok po rannej tragickej havárii, ktorá si pri Polomke v okrese Brezno vyžiadala 12 obetí. Novinárom to oznámil premiér Robert Fico po tom, ako jeho kabinet mimoriadne rokoval o nešťastí. Smútok bude trvať od 8:00 do 20:00.

Štátny smútok sa na Slovensku vyhlasuje vláda podľa zákona o štátnych symboloch SR a ich používaní. Vyhlasuje sa v prípade úmrtia prezidenta SR, predsedu Národnej rady SR a predsedu vlády SR. Vládny kabinet ho môže vyhlásiť štátny smútok aj vtedy, keď ide o citový otras spoločnosti vyvolaný smrťou osoby s mimoriadnym vplyvom na verejný život alebo ide o vykonanie pietnej spomienky na tragicky zahynuté osoby na území alebo mimo územia Slovenska. Pri vyhlásení štátneho smútku sa rozhodnutím vlády SR spúšťa štátna vlajka na pol žrde.

Naposledy vyhlásila vláda štátny smútok vlani v septembri po havárii autobusu so slovenskými turistami v Chorvátsku a po havárii vojenského lietadla, ktoré sa v januári 2006 zrútilo pri maďarskej obci Hejce neďaleko slovenských hraníc.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu