Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Opozícia neuspela, koalícia odmietla diskusie o zamestnanosti a energetike

BRATISLAVA - Koalícia odmietla požiadavku opozície, aby sa v parlamente diskutovalo o zamestnanosti na Slovensku a o tom, ako vytvárať nové pracovné miesta.

Rovnako zmietla zo stola aj žiadosť o debatu, ktorá sa mala týkať energetickej bezpečnosti a diverzifikácie zdrojov zemného plynu. Opozičným stranám totiž neschválila procedurálne návrhy na zaradenie týchto diskusií do programu februárovej schôdze, ktorú otvoril predseda parlamentu Pavol Paška.

Úspešný nebol ani Július Brocka, ktorý chcel vypustiť z programu vyslovovanie súhlasu s Európskou sociálnou chartou Rady Európy z roku 1996. Podľa neho hospodárska kríza zmenila pomery, jej prijatie by vytvorilo nové záväzky, ktoré by zabetónovali súčasný stav a komplikovalo by sa prijímanie opatrení. Paška v pléne uviedol, že s vládou prediskutuje schvaľovanie charty a ak by mala byť problémom, prehodnotia jej prijímanie v parlamente.

Po schválení programu 32. schôdze vystupuje s príhovorom predseda parlamentu Pavol Paška. Po jeho vystúpení budú poslanci rokovať o návrhu na skrátené legislatívne konania, ktoré predložila vláda v súvislosti s hospodárskou krízou.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu