Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Vrah starenky vinu popiera, žiada vypočuť ďalších svedkov

NITRA – Výpoveďami svedkov dnes pokračovalo na Okresnom súdu v Nitre hlavné pojednávanie s 28-ročným Petrom F. z Cabaja-Čápora, ktorý podľa obžaloby zavraždil a následne sexuálne zneužil svoju 77-ročnú susedu Cecíliu.

Peter F. trval na vypočutí ďalších svedkov, okrem iných experta z odboru biológie a policajta, ktorý ho podľa jeho slov fyzicky napadol a vyvíjal naňho nátlak, aby sa priznal. Nevie však jeho meno. Sudkyňa prípad odročila na 12. novembra. Prokurátor považuje ďalšie výsluchy vzhľadom na dôkazy za zbytočné. Zdôraznil, že obžalovaný sa k činu priznal pred vyšetrovateľom aj pred sudkyňou v prípravnom konaní. Teraz svoju vinu popiera a tvrdí, že k výpovedi ho prinútili policajti z kriminálky, ktorí ho „mlátili ako psa“ a vyhrážali sa mu. Na súde dnes vypovedali dvaja kriminalisti, ktorí na prípade pracovali, sused obžalovaného a starosta Cabaja-Čápora. Zhodli sa, že pri rekonštrukcii vraždy na mieste činu Peter F. všetko dopodrobna popísal a žiaden nátlak naňho vyvíjaný nebol.

Peter F. je obvinený z obzvlášť závažného zločinu vraždy, za čo mu hrozí väzenie na 20 až 25 rokov. Podľa znalcov je psychicky zdravý a za svoje konanie v plnej miere zodpovedá. Podľa obžaloby prišiel 19. augusta 2006 v skorých ranných hodinách opitý do domu 77-ročnej Cecílie B. z Cabaja-Čápora. Pamätá si len, že u nej hľadal pálenku. Dôchodkyňa v tom čase spala. Udrel ju do tváre a keď spadla na zem a začala sa brániť, uškrtil ju. Keď nejavila známky života, odtiahol ju zo spálne na posteľ v predsieni, kde ju sexuálne zneužil. Potom ju podľa obžaloby odtiahol do vane, do ktorej napustil vodu. Žena mala na tele početné pomliaždeniny a zlomeniny. Ráno ju v kúpeľni našli jej dve dcéry, ktoré sa prišli pozrieť, či je v poriadku, keďže nezdvíhala telefón. Petra F. usvedčili nájdené stopy DNA.

Peter F. je rozvedený a nezamestnaný, na dieťa neplatí výživné, za čo mu súd v októbri 2007 uložil trest odňatia slobody na 15 mesiacov s podmienečným odkladom na dva roky. K bývalej manželke sa vraj správal agresívne, na rováši má drobné krádeže. Jeho matku prijali na psychiatrii po tom, čo sa dozvedela o obvineniach voči jej synovi.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu