Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Na súde ďalšia obžaloba členov skupiny Branislava A. z vraždy

BRATISLAVA - Okresný súd v Bratislave 1 sa bude v stredu na verejnom zasadnutí zaoberať návrhom obžaloby bratislavskej krajskej prokuratúry pre členov údajnej zločineckej skupiny Branislava A. Členovia gangu, Karol M., Branislav A., Nikola P. a Jozef B. sú obvinení z trestného činu vraždy. Branislav A. a spol. mali v decembri 2004 v Moste pri Bratislave zastreliť Henrietu Brestovanskú a 10-ročného Richarda Róberta Gálu.

Podľa návrhu prokuratúry je v tom to prípade hlavný obžalovaný Karol M., ktorý celú akciu zorganizoval a sám sa jej zúčastnil. Branislav A. Nikola P. a Jozef B. čelia obžalobe z trestného činu vraždy, povedal pre agentúru SITA hovorca bratislavskej krajskej prokuratúry René Vanek. Karol M. z Prievidze si dal objednať vraždu bývalého policajta Juraja G.

Zločinecká skupina ale zavraždila ženu aj 10-ročného chlapca. Táto vražda bola prvou na Slovensku, keď podsvetie porušilo celosvetovo uznávané pravidlo, že ženy a deti sa do sporov nezaťahujú.

Celý incident sa odohral v Moste pri Bratislave vo večerných hodinách. Členovia gangu začali na dvoch autách prenasledovať modrý Volkswagen Passat, o ktorom vedeli, že ho používa expolicajt. Branislav A. začal po aute zo zadného sedadla strieľať zo samopalu. Následne Passat havaroval. Branislav A. vystúpil a všimol si, že v aute nesedí Juraj G., ale žena s dieťaťom.

Napriek tomu prišiel k vozidlu a ťažko zraneného chlapca zastrelil. Skupinu Branislava A. v súčasnosti rieši aj Špeciálny súd v Pezinku.

Na tomto pojednávaní sa 12 členov skupiny zodpovedá z 11 skutkov, okrem založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, krádeží, ublíženia na zdraví, vydierania, hrubého nátlaku, poškodzovania cudzej veci, všeobecného ohrozenia, nedovoleného ozbrojovania a podplácania aj z vraždy Arpáda Nistora.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu