Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Mafiánska vražda Adamčovho gangu pred súdom

BRATISLAVA – Návrhom obžaloby v kauze vraždy mladej ženy a iba 10-ročného chlapca v Moste pri Bratislave v decembri 2004 sa bude dnes zaoberať bratislavský okresný súd. Obvinení sú členovia údajného gangu Branislava Adamča z Veľkých Kapušian. Táto vražda bola prvou na Slovensku, keď podsvetie porušilo celosvetovo uznávané pravidlo, že ženy a deti sa do sporov nezaťahujú.

Podľa návrhu prokuratúry je v tomto prípade hlavný obžalovaný Karol M., ktorý celú akciu zorganizoval a sám sa jej zúčastnil. Adamčo, Nikola P. a Jozef B. čelia obžalobe z trestného činu vraždy.

Podľa polície si Prievidžan Karol M. dal objednať vraždu bývalého policajta Juraja G. Zločinecká skupina však zavraždila jeho chlapca a mladú ženu. Celý incident sa odohral vo večerných hodinách. Členovia gangu začali na dvoch autách prenasledovať modrý Volkswagen Passat, o ktorom vedeli, že ho používa expolicajt.

Adamčo začal po aute zo zadného sedadla strieľať zo samopalu. Passat následne havaroval. Adamčo vystúpil a všimol si, že v aute nesedí Juraj G., ale žena s dieťaťom. Napriek tomu prišiel k vozidlu a ťažko zraneného chlapca zastrelil.

Adamčova skupina v súčasnosti stojí aj pred Špeciálnym súdom v Pezinku. V tomto procese sa 12 členov skupiny zodpovedá z 11 skutkov vrátane založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, krádeží, ublíženia na zdraví, vydierania, hrubého nátlaku, poškodzovania cudzej veci, všeobecného ohrozenia, nedovoleného ozbrojovania a podplácania aj z vraždy Arpáda Nistora. Podľa obžaloby ho v máji 2004 uškrtili ťažným lanom v obci Stretava v okrese Michalovce.

V júni 2007 odsúdil Krajský súd v Banskej Bystrici Adamča na 24 rokov väzenia za vraždu Mariána Karcela, svedka v prípade údajného bossa banskobystrického podsvetia Mikuláša Černáka. Karcela mal obvinený rozstrieľať v aute pred jeho domom 28 ranami zo samopalu. Voči rozsudku sa Adamčo odvolal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu