Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Lišku má opäť nahradiť Fedor

Martin Fedor
Martin Fedor

TRENČÍN - Novým krajským šéfom SDKÚ-DS v Trenčíne by sa mal stať poslanec NR SR Martin Fedor. Bývalý minister obrany má vystriedať Juraja Lišku, ktorý sa v júni funkcie vzdal a z najsilnejšej opozičnej strany vystúpil. Fedor by tak Lišku po dvoch rokoch opäť nahradil vo funkcii, keď práve po ňom preberal rezort obrany.

Ako uviedol riaditeľ trenčianskej krajskej agentúry SDKÚ-DS Peter Mertan, Fedor je jediným kandidátom na predsedu. Nevylúčil však, že niekto z 96 delegátov môže navrhnúť aj niekoho ďalšieho. Mimoriadna konferencia sa uskutoční v sobotu v hoteli Tatra v Trenčíne. Dočasným Liškovým zástupcom je do voľby primátor Novej Dubnice Ján Šušaník.

Liška vo februári kritizoval Dzurindu, vyzval ho, aby zvážil svoje ďalšie pôsobenie na čele strany, lebo nie je schopný zabezpečiť nárast volebných preferencií. Zároveň sa neúspešne pokúsil o zvolanie mimoriadneho kongresu SDKÚ-DS, no nepodržala ho ani vlastná krajská organizácia.

Podľa predsedu strany Mikuláša Dzurindu však Liškova nespokojnosť pochádzala z Trenčianskych Teplíc, kde má tamojší podnikateľ a bývalý člen krajského predsedníctva SDKÚ-DS Jaroslav Závodský konflikt s primátorom za SDKÚ-DS Štefanom Škultétym.

"Keďže sa nedarí tomuto podnikateľovi napĺňať svoje plány, rastie napätie, nervozita. Ja som nikdy nevisel na šnúrke žiadneho mecenáša. Nikdy mecenáši nerozhodovali v SDKÚ-DS a nikdy nebudú. To je hlavný problém Lišku," vyhlásil Dzurinda, ktorý označil vzťah medzi Liškom a Závodským ako blízky.

Závodský podobne ako Liška zo strany vystúpil, na konferencii budú voliť náhradu do predsedníctva aj za neho. Podľa Mertana nemá krajská organizácia iné problémy alebo témy, ktoré by mali na mimoriadnej konferencii riešiť.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu