Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Liška mal čudné rande s bývalými členmi SDKÚ-DS

Juraj Liška
Juraj Liška

BRATISLAVA - Podpredseda SDKÚ-DS Juraj Liška, ktorý pred pár týždňami kritizoval Mikuláša Dzurindu, sa síce dištancoval od aktivít bývalého vedenia bratislavskej SDKÚ-DS, ale s ľuďmi okolo Valentína Mikuša sa stretol za zvláštnych okolností.

Píše to dnešné vydanie denníka Sme. Tento denník dostal vo štvrtok informáciu, že poslanec a podpredseda SDKÚ-DS Juraj Liška má mať zvláštne stretnutie na Bazovej ulici v Bratislave. Práve tu má sídlo Slobodné fórum.

Kameraman zo Sme sledoval ulicu od pol siedmej večera. Do domu susediaceho so sídlom Slobodného fóra v priebehu asi dvoch hodín prišlo niekoľko ľudí - niektorí vlastnými autami, ďalších zvážal tmavý Volkswagen Passat. Ten doviezol aj Lišku. Kameraman jeho príchod nakrúcal z auta. Po pol deviatej večer vošli do ulice tri autá s niekoľkými mladými muži. Kameramanovo auto zablokovali spredu aj zozadu. Jeden z nich vystúpil a snažil sa vyfotografovať kameramana a po niekoľkých minútach odišiel. Redakčné auto muži sledovali až po križovatku, kde im auto Sme uniklo.

Liška nasledujúci deň pre Sme povedal, že išlo o stretnutie s priateľmi, na ktorom hrali karty. „Mafiánske praktiky“ ľudí, ktorí obkolesili kameramana, si nevie vysvetliť a nič o nich nevie. Na schôdzke sa stretol s Valentínom Mikušom, dnes už bývalým predsedom bratislavskej SDKÚ-DS a poslancom parlamentu Martinom Kurucom. Oboch z SDKÚ-DS vylúčili. V dome vlastní byt Ján Mikuš, ktorý má trvalé bydlisko na rovnakej adrese ako Valentín Mikuš.

„Som veľmi prekvapený a Juraja Lišku sa na to musím zajtra spýtať. O tom, že je jeho koníčkom golf viem, o kartách nie,“ reagoval na situáciu predseda poslaneckého klubu SDKÚ-DS Stanislav Janiš.

Liška na Ústrednej rade SDKÚ-DS v Trnave pred tromi týždňami hlasoval za uznesenie, že Mikuš a signatári výzvy na zmeny v SDKÚ-DS porušili stanovy jej zverejnením. Na prezídiu strany za vylúčenie už nehlasoval - sám len niekoľko dní predtým verejne Dzurindu kritizoval.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu