Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Liška oznámil odchod z SDKÚ-DS

Juraj Liška
Juraj Liška

Bratislava - Podpredseda opozičnej SDKÚ-DS Juraj Liška dnes oznámil svoj odchod zo strany a z jej poslaneckého klubu. Zdôvodnil to nespokojnosťou s politikou vedenia SDKÚ-DS.

Bývalý minister obrany sa v uplynulých mesiacoch dostal do konfliktu s predsedom strany a bývalým premiérom Mikulášom Dzurindom, keď ho vo februári vyzval na odchod z čela SDKÚ-DS.

"Princípy, ktoré uznávam ja a moji blízki a s ktorými som do politiky vstupoval, neboli podľa mňa v poslednom období v tejto strane napĺňané," povedal Liška na tlačovej konferencii.

Poslanec kritizoval systém vnútorného riadenia SDKÚ-DS, štýl jej politiky navonok, centralizáciu moci na úkor regiónov a novú registráciu členov v Bratislave, pri ktorej mnohým bývalým straníkom vraj neobnovili členstvo. "Mikuláš Dzurinda ako predseda SDKÚ-DS stratil moju dôveru," vyhlásil Liška.

Potvrdil, že chce v parlamente pôsobiť ako nezávislý poslanec. Predpokladá, že v drvivej väčšine prípadov bude v parlamente hlasovať ako súčasná opozícia. Povedal tiež, že sa nechystá založiť novú stranu.

Liška, ktorý sa nedávno vzdal funkcie šéfa SDKÚ-DS v Trenčianskom kraji, tak bude po Martinovi Kurucovi druhým nezávislým poslancom, ktorý odíde z klubu najsilnejšej opozičnej strany. Práve Kuruc patril medzi skupinu bratislavských politikov, ktorých vylúčili po kritike vedenia SDKÚ-DS.

V parlamente bude Liška ďalším nezávislým poslancom. Odchodu štyroch poslancov čelilo v tomto volebnom období aj opozičné KDH, z klubu KDH musel odísť tiež poslanec Peter Gabura. Vládnu ĽS-HZDS zas opustil poslanec Tibor Mikuš.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu