Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Liška zostane podpredsedom SDKÚ-DS, strana ho nepotrestala

Juraj Liška
Juraj Liška

BRATISLAVA - Prezídium opozičnej SDKÚ-DS dnes nepotrestalo podpredsedu strany Juraja Lišku, ktorý v uplynulých dňoch nečakane vyzval šéfa SDKÚ-DS Mikuláša Dzurindu na odchod.

Dzurinda novinárom potvrdil, že na rokovaní žiaden člen prezídia nenavrhol odvolanie Lišku z postu podpredsedu. Liška po rokovaní pred novinárov nepredstúpil. "Prezídium v tejto veci nerozhodovalo, pretože nezaznel žiaden návrh," povedal Dzurinda. Strana sa podľa neho tiež dohodla, že o vnútorných veciach v SDKÚ-DS sa bude najprv hovoriť na straníckych orgánoch a až potom na verejnosti. Takýto záver podľa Dzurindu podporili všetci členovia prezídia.

Bývalý minister obrany vo februári prišiel s výzvou, aby Dzurinda zvážil odchod z čela strany pre jej klesajúcu popularitu. Liška tiež presadzoval zvolanie mimoriadneho kongresu strany, na ktorom by sa diskutovalo aj o zmene vedenia. Bývalý dvojnásobný premiér Dzurinda poslancovu kritiku už skôr odmietol a tvrdil, že z čela strany neplánuje odstúpiť.

SDKÚ-DS je síce podľa prieskumov druhou najpopulárnejšou stranou, voči preferenciám svojho hlavného rivala, ľavicového Smeru-SD premiéra Roberta Fica, však výrazne zaostáva. Smer by v prípadných voľbách podľa prieskumu Ústavu pre výskum verejnej mienky Štatistického úradu volilo viac ako 45 percent rozhodnutých voličov, zatiaľ čo SDKÚ-DS len 12,5 percenta. Volebný zisk Dzurindovej strany bol pritom v roku 2006 18,35 percenta.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu