Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

HZD víta Slotovu podporu pre kandidatúru Gašparoviča

Ján Slota
Ján Slota

BRATISLAVA – Hnutie za demokraciu (HZD) podľa predsedu strany Jozefa Grapu privítalo vyjadrenie lídra národniarov Jána Slotu, ktorý avizoval podporu Ivanovi Gašparovičovi v blížiacich sa prezidentských voľbách. "Je to logické vyústenie pôsobenia Gašparoviča vo funkcii prezidenta, kde pôsobil v duchu hesla Myslím národne, cítim sociálne,“ povedal dnes Grapa pre agentúru SITA.

Gašparovič podľa neho vždy obhajoval národné a štátne záujmy. "Vnímam to preto ako ocenenie práce Gašparoviča pri vzniku samostatnej SR a tvorbe ústavy,“ dodal. Vyhlásenie Slotu je podľa Grapu vyjadrením vôle sympatizantov SNS, ktorí vyjadrujú podporu Gašparovičovi aj v súčasnej petičnej akcii za jeho kandidatúru.

Podporu Gašparovičovi už v prezidentských voľbách avizoval Smer-SD. "SNS i Smer-SD sú najbližšími partnermi HZD - a to aj pre regionálne, či parlamentné voľby,“ povedal Grapa. Predseda SNS Ján Slota v piatok pre agentúru SITA vyhlásil, že chce presviedčať členov straníckeho predsedníctva, aby národniari podporili v budúcoročných prezidentských voľbách Ivana Gašparoviča.

"Bolo by ideálne, keby SNS podporila Ivana Gašparoviča, pretože, keď sa pozrieme na kandidátov, jednoznačne je k nám najbližšie, aj keď máme niektoré výhrady," povedal Slota. Ideálny však podľa neho nemôže byť nikto. Predseda SNS je presvedčený, že v prezidentských voľbách sa bude rozhodovať medzi Gašparovičom a kandidátkou opozície Ivetou Radičovou.

Priaznivci Gašparoviča začali 1. septembra petičnú akciu za jeho opätovnú kandidatúru. Už minulý víkend mali zozbieraných 10 000 podpisov. Gašparovič je zakladateľom a čestným predsedom HZD.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu