Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Prezidentovi klesá už druhý mesiac dôveryhodnosť

Ivan Gašparovič
Ivan Gašparovič

BRATISLAVA - Dôveryhodnosť prezidenta SR Ivana Gašparoviča klesla o dva percentuálne body. Kým v auguste mu dôverovalo 17,6 percenta občanov SR, v septembri to bolo 15,6 percenta.

V júli mu dôverovalo 20,7 percenta ľudí. Aj napriek poklesu patrí hlave štátu druhé miesto medzi najdôveryhodnejšími politickými osobnosťami na Slovensku.

Vyplýva to z reprezentatívneho prieskumu verejnej mienky, ktorý v dňoch 1. až 8. septembra uskutočnil Ústav pre výskum verejnej mienky pri Štatistickom úrade SR na reprezentatívnej vzorke 1 274 občanov. Podľa septembrového prieskumu si prvé miesto udržal premiér Robert Fico. Získal rovnakú podporu ako v auguste, keď ho podporilo 32,4 percenta oslovených.

Trojicu najdôveryhodnejších politikov uzatvára minister vnútra Robert Kaliňák. Ten sa s podporou 10,8 percenta (v auguste 9,7 %) dostal v prieskume na tretie miesto, čím predbehol predsedu Slovenskej národnej strany Jána Slotu, ktorému dôveruje 9,8 percenta (v auguste 10,4 %).

Nasleduje Vladimír Mečiar (7,7 %), Iveta Radičová (6,7 %), Mikuláš Dzurinda (4,2 %), Ivan Mikloš (3,5 %), Béla Bugár (3,1 %) a desiatku uzatvára Daniel Lipšic (3,1 %). Respondenti na základe vlastnej úvahy, bez akejkoľvek predlohy, mohli uviesť maximálne tri osobnosti slovenskej politickej scény, ktoré majú v súčasnosti ich dôveru.

Žiadnemu politikovi nedôveruje 26,7 percenta opýtaných (v auguste 25,5 %).
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu